NRK Meny
Normal

Trakk konkursbegjæringen mot Berggren

Investeringsselskapet Kverva i Trondheim valgte i dag å trekke konkursbegjæringen mot fiskematprodusent Berggren i Kongsvinger. – Det er vi veldig fornøyd med, sier Berggrens advokat Geir Langhelle.

Geir Langhelle

Berggrens advokat Geir Langhelle er fornøyd med resultatet i retten onsdag.

Foto: Vera Wold / NRK

Det var avisa Glåmdalen som i dag skrev om konkursbegjæringen som kom fra investeringsselskapet Kverva AS i Trondheim. Partene møtes onsdag i Glåmdal tingrett.

Fornøyd

Berggrens advokat Geir Langhelle sier at etter en lang dag i retten valgte Kverva å trekke konkursbegjæringen.

– Vi mener at det ikke var grunnlag for denne konkursbegjæringen, og er selvfølgelig veldig glad for at den nå er trukket. Nå kan Berggren få ro til å jobbe videre og sikre framtida, sier Langhelle til NRK.

Årsaken til at Kverva ønsket å slå Kongsvinger-firmaet konkurs skal være avtaler knyttet til fiskematprodusenten Enghav AS i Haugesund, som Berggren kjøpte i 2011.

Konkursbegjæringen kom fra Kverva den 4. november.

Langhelle mener begjæringen var uriktig og sier at Berggren har et stort motkrav mot dette konkurskravet. Det skyldes en konkurs i Enghav som Berggren tapte mye penger på.

Vil kreve saksomkostninger

Nå er det viktig med ro for Berggren, sier Langhelle.

– Denne saken har skapt litt blest i media så i Berggren er det viktig å skape ro rundt dette så selskapet kan fortsette. Selskapet har nylig fått større kontrakter som er viktige, sier Langhelle.

I tillegg vil Berggren fremme et krav om saksomkostninger etter konkursbegjæringen.

– Det skal være kostbart å fremsette et konkursbegjæring mot et selskap på uriktig grunnlag, så det tror jeg at Kverva vil se at dette vil bli kostbart. Foreløpig vil jeg ikke si noe om summen, men det vil bli et større beløp.

Berggren har 30 ansatte.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Fire partier på åtte år

    Tidligere varaordfører i Østre Toten kommune, Roger Høiberg, er tilbake i Fremskrittspartiet etter å ha vært medlem i både Senterpartiet, Høyre og Arbeiderpartiet de siste åtte åra. – Nå er jeg hjemme igjen, sier partivandreren til NRK.

  • Mistenker ruskjøring

    Politiet mistenker ruspåvirket kjøring etter en utforkjøring i Trysil i natt. En kvinne i 40-åra kjørte bilen.

  • Ny spiller til Storhamar håndball

    Storhamar håndball har signert juniorlandslagsspiller Guro Nestaker fra Oppsal. Det skriver klubben i en pressemelding. 19 år gamle Nestaker er opprinnelig fra Gjøvik. Venstrebacken har skåret 178 mål på 52 kamper for juniorlandslaget.