NRK Meny
Normal

Ble EU-godkjent: - Kunne endt med tragedie

Da vogntoget ble stoppet i en rutinekontroll ble det avdekket at hengerfestet var i ferd med å ryke tvers av.

Trafikkfarlig vogntog stanset på Husum

TRAFFIKKFARLIG: Tillhengerdraget til dette vogntoget var så rustent at tilhengeren kunne ha løsnet når som helst.

Foto: Statens vegvesen

– Dette er meget trafikkfarlig og kunne ha endt i en tragedie, sier Geir Finstad som er fagleder i Statens vegvesen Region øst.

Vegvesenet avskiltet det norskregistrerte vogntoget umiddelbart i kontrollen langs riksvei 3 på Husum i Løten tirsdag.

Hengerfestet var så rustent at det når som helst kunne ryke.

– Hvis en tilhenger til et vogntog plutselig løsner og tar sin egen vei, så kan en jo bare tenke seg hvilke skader det kan innebære, sier Finstad.

Rustskader var årsaken til at en henger med bensin løsnet fra et vogntog i Skatestraumtunnelen i Bremanger for to år siden. Hengeren dundret inn i fjellveggen og det oppsto en voldsom brann. Flere bilister var i tunnelen da brannen brøt ut.

EU-godkjent for en uke siden

Vogntoget hadde vært inne til kontroll for en uke siden og godkjent.

– Det er oppsiktsvekkende og verkstedet blir innrapportert, sier Finstad.

Rapporten sendes tilsynsseksjonen som tar saken videre.

– I verste fall kan verkstedet miste godkjenningen til å drive med periodiske kontroller, sier Finstad.

Oslo-firmaet som kontrollerte tilhengeren fikk godkjennelse til å utføre periodiske kontroller i oktober 2016. Tilsynsseksjonen hos Statens vegvesen har ingen andre saker som går på manglende eller for dårlige utførte kontroller på firmaet.

Her kjem røyken ut av tunnelen

TUNNELLBRANN: Et rustent tilhengerfeste var årsaken til at en henger med bensin løsnet og smalt inn i fjellveggen i Bremanger og forårsaket en voldsom brann.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Forsinket dobbeltspor til Hamar?

  Bygging av dobbeltspor på Dovrebanen til Hamar kan bli utsatt. Det går fram av et dokument fra Bane Nor som Aftenposten har fått tilgang til. I dokumentet peker Bane Nor på at det ikke er realistisk med dobbeltspor til Hamar før i 2026. Dette er to år senere enn hva Stortinget har vedtatt i Nasjonal Transportplan.

  Togstreik
  Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK
 • Seks i samme bil bøtlagt

  Seks personer i samme bil ble søndag ettermiddag bøtlagt. Ingen av dem brukte bilbelte. Det skjedde da Utrykkningspolitiet stanset en bil på riksvei 4 på Dalsjordet i Gjøvik.

 • Gulliksen til Tyskland

  Elverum håndballs gode høyrekant Kevin Gulliksen går til tyske Minden. Det melder Østlendingen. Det betyr at det bare ble med en sesong for Gulliksen hos serieleder Elverum. I Minden blir han lagklamerat med en annen tidligere elverumspiller Magnus Gullerud.