NRK Meny
Normal

Ble EU-godkjent: - Kunne endt med tragedie

Da vogntoget ble stoppet i en rutinekontroll ble det avdekket at hengerfestet var i ferd med å ryke tvers av.

Trafikkfarlig vogntog stanset på Husum

TRAFFIKKFARLIG: Tillhengerdraget til dette vogntoget var så rustent at tilhengeren kunne ha løsnet når som helst.

Foto: Statens vegvesen

– Dette er meget trafikkfarlig og kunne ha endt i en tragedie, sier Geir Finstad som er fagleder i Statens vegvesen Region øst.

Vegvesenet avskiltet det norskregistrerte vogntoget umiddelbart i kontrollen langs riksvei 3 på Husum i Løten tirsdag.

Hengerfestet var så rustent at det når som helst kunne ryke.

– Hvis en tilhenger til et vogntog plutselig løsner og tar sin egen vei, så kan en jo bare tenke seg hvilke skader det kan innebære, sier Finstad.

Rustskader var årsaken til at en henger med bensin løsnet fra et vogntog i Skatestraumtunnelen i Bremanger for to år siden. Hengeren dundret inn i fjellveggen og det oppsto en voldsom brann. Flere bilister var i tunnelen da brannen brøt ut.

EU-godkjent for en uke siden

Vogntoget hadde vært inne til kontroll for en uke siden og godkjent.

– Det er oppsiktsvekkende og verkstedet blir innrapportert, sier Finstad.

Rapporten sendes tilsynsseksjonen som tar saken videre.

– I verste fall kan verkstedet miste godkjenningen til å drive med periodiske kontroller, sier Finstad.

Oslo-firmaet som kontrollerte tilhengeren fikk godkjennelse til å utføre periodiske kontroller i oktober 2016. Tilsynsseksjonen hos Statens vegvesen har ingen andre saker som går på manglende eller for dårlige utførte kontroller på firmaet.

Her kjem røyken ut av tunnelen

TUNNELLBRANN: Et rustent tilhengerfeste var årsaken til at en henger med bensin løsnet og smalt inn i fjellveggen i Bremanger og forårsaket en voldsom brann.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Fraråder Lillehammer-riving

    Kulturvernmyndighetene i Oppland fraråder Lillehammer kommune å tillate riving av den brannskadde bygningen Storgata 81, melder GD. Trolig vil fylkeskommunen vurdere en klagesak om kommunen vil tillate riving. Kulturvernmyndighetene mener at den opprinnelige fasaden bør rekonstrueres og bygges opp igjen som den var før brannen 22. januar.

  • Kjørte på anleggsbil

    To personer ble kjørt til Hamar sjukehus etter at en personbil kjørte inn i en anleggsbil på E 6 som drev med manuell dirigering. Ulykka skjedde litt over midnatt. Det var ingen personer i den påkjørte bilen. Det er mistanke om at fører av personbilen kjørte i påvirket tilstand.

  • Fyrte opp ute på verandaen

    Brannvesenet på Lillehammer rykket i natt ut til brann i en bolig. Det viste seg at beboeren i boligen hadde tente på noe pappembalasje ute på verandaen. Ingen kom til skade og brannen ble raskt slukket.