NRK Meny
Normal

Brevbombe om Navarsete fra Gjøviks varaordfører

– Senterpartiets avtroppende partileder Liv Signe Navarsete mistenkeliggjorde og overvåket Ola Borten Moe, ifølge et brev fra partiets tidligere kommunikasjonssjef og nå varaordfører i Gjøvik Torvild Sveen.

Torvild Sveen

Torvild Sveen er politisk sekretær for fylkesråd Aasa Gjestvang i Hedmark. Hun støtter Borten Moe.

Foto: Jan Egil Løvbak / NRK

Sveen deltok i interne arbeidsutvalgsmøter, sentralstyremøter og var med Navarsete ute blant folk fra hun ble valgt som partileder i 2008. I et brev til Sps valgkomité datert 12. mars i år, beskriver han hvordan Navarsete nærmest fra første stund har sviktet som leder og unnlatt å fortelle sannheten om sentrale saker, skriver Dagens Næringsliv.

Torvild Sveen jobber nå som politisk sekretær for Senterpartiets fylkesråd i Hedmark Aasa Gjestvang. Gjestvang er fylkesleder i Hedmark og støtter Borten Moe som nestleder.

Jeg har tillit til at det Torvild skriver er riktig

Aasa Gjestvang, leder i Hedmark Sp og Torvild Sveens sjef

Gjsetvang vil ikke kommentere Sveens brev.

– Jeg kjenner ikke til det. Men jeg har tillit at det Torvild skriver er riktig, skriver hun i en sms til NRK.

Borten Moe

I blasfemisaken måtte Sveen lyve overfor et samlet pressekorps fordi Navarsete beordret ham til det, hevder han. I brevet som DN har fått tilgang til, beskriver Sveen videre hvordan Navarsete skal ha fulgt Borten Moe med argusøyne, og ved et tilfelle forlangt godkjenning av et manus for en tale han skulle holde som olje- og energiminister.

Liv Signe Navarsete

Liv Signe Navarsete

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Navarsete brukte omtrent hver eneste sjanse hun hadde til å skyte ned eller problematisere Borten Moes innspill,

Torvild Sveen i brev til valgkomiteen i Senterpartiet

Når du møter partilederen noen ganger i uka, og vet at du eller dine motiver samtlige ganger blir mistenkeliggjort og dine handlinger overvåket, blir det heller traurig å være på jobb, skriver Sveen som en forklaring på hvorfor han tror Borten Moe ikke tok gjenvalg til Stortinget. Navarsete brukte omtrent hver eneste sjanse hun hadde til å skyte ned eller problematisere Borten Moes innspill, heter det videre i brevet.

-Grov krenkelse

Navarsete er for tiden sykmeldt. Partisekretær Knut M. Olsen sier Navarsete ikke har vært kjent med brevet. Hun har ikke besvart avisens henvendelser. Terje Riis-Johansen, som ledet valgkomiteen og støttet Borten Moe, vil ikke kommentere brevets innhold. Det vil heller ikke Magnhild Meltveit Kleppa, som har vært en av Navarsetes støttespillere.

Trygve Slagsvold Vedum ønsker ikke å kommentere saken. Sveen selv vil ikke kommentere innholdet eller motivet for at det ble skrevet, og sier han er sjokkert over at DN har fått tak i det.

– Jeg omtaler ikke mine private brev til offentligheten. Jeg har sendt et privat brev til valgkomiteen, og jeg tar det som en grov krenkelse av meg at noen har lekket dette brevet til Dagens Næringsliv, sier Sveen til avisen. Sps ekstraordinære landsmøte skal mandag 7. april velge ny ledelse. (©NTB)

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND