NRK Meny
Normal

– Jeg liker Toneprisen

Margrete Daae Mæland er lykkelig over å ha kommet til finalen i Toneprisen. – Alle seks finalister får god mulighet til å vise seg fram, det er så fint, sier Margrete.

Margrete Daae Mæland, Tonepris-finalist nr 4

Margrete Daae Mæland er Tonepris-finalist nr.4.

Foto: Terje Hong / NRK

Margrete er fra Vang i Valdres, nå studerer hun ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Målet er kombinere pianoundervisning med utøvende konsertvirksomhet.

– Det viktigste for meg når jeg opptrer er at publikum får en bra opplevelse. At de faktisk blir rørt av det jeg spiller, sier hun.

Jeg skal bare være den jeg er. Så får de bestemme om det er bra nok.

Margrete Daae Mæland om Tonepris-finalen

Stolt og glad

Margrete sier hun alltid har vært glad i å spille og at hun tidlig ble fascinert av pianoet. Nå er hun glad og stolt over å ha kommet til finalen i Toneprisen.

– Jeg liker konseptet, for det handler ikke bare om å vinne. Her får alle seks finalistene tid, de blir filmet, det gjøres opptak og de får vist seg fram.

Toneprisen 2013

Margrete Daae Mæland er klar med pianoet sitt

Toneprisen: Margrete Daae Mæland. Foto/reporter Geir Bernhard Randby.

Daae Mæland sier hun også liker å improvisere ved pianoet, at det hun gjør også kan være uforutsigbart.

Kan folk høre hva slags humør du er i?

– Det har jeg ikke tenkt på, men kanskje det. Kanskje det blir dystert når jeg er sur, og muntert når jeg er i godt humør, ler Margrete.

Les mer om Toneprisen her.

Du er med og bestemmer!

Fra og med fredag 18.10. kan du være med på å bestemme hvem som skal få publikumsprisen. Resultatet av denne avstemningen utgjør også det fjerde jurymedlemmet i selve finalen i Maihaugsalen.


Finalejury 2013

Juryen Toneprisen

Juryen som skal kåre vinneren av Toneprisen 2013 består av Ingrid Olava Brænd Eriksen, Andreas Ljones og Ole Edvard Antonsen (juryformann).

Foto: NRK

Les om de seks finalistene her:

Finalistene i Toneheimprisen 2013
Foto: Privat

Den innledende juryen, som valgte ut finalistene, besto av Vegar Vårdal, Anne-Lill Ree, Rolv Olav Eide, Anna Gudrun Sundstrøm Otervik og Kristin Brynjulvsrud Haug. De fikk høre på kandidatene uten å vite hvem som spilte eller sang på opptaket, og har dermed vurdert de utvalgte finalistene ut fra prestasjonen på innsendte opptak.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Uskadd etter å ha kjørt ned stolpe

  Føreren kom uskadd fra en utforkjøring på riksvei 4 i Gjøvik ved Hunton i kveld. Bilen havnet i grøfta etter å ha kjørt ned en lyktestolpe.

 • Tatt for narkobruk på Kongsvinger

  En person ble tatt bruk av narkotika på Kongsvinger jernbanestasjon ved 18-tiden mandag. Personen anmeldes for forholdet, melder politiet.

 • Kø på riksvei 25

  Trafikken går sakte på riksvei 25 mellom Elverum og Hamar på grunn av bilberging.

  Kø rv 25
  Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK