NRK Meny
Normal

Tone Lise (36) er førstekandidat for Pensjonistpartiet

– Jeg syntes de hadde mange gode saker på lista, sier Tone Lise Kvernlien, som er førstekandidat til Pensjonistpartiet i Gjøvik.

Tone Lise Kvernlien holder opp partiprogrammet for Pensjonistpartiet, som hun er førstekandidat for.

ENGASJERT: Tone Lise Kvernlien holder opp partiprogrammet for Pensjonistpartiet. Hun mener partiet tar de svake i samfunnet på alvor.

Foto: Ragnhild Moen Holø / NRK

Valglogo

– Pensjonistpartiet er et parti for dem som kanskje ikke har like muligheter som alle andre. Jeg tenker at ja, hvorfor skulle jeg ikke være medlem i Pensjonistpartiet selv om jeg er 36 år? sier Tone Lise Kvernlien til NRK.

Hun er opptatt av at mange faller utenfor i samfunnet, som funksjonshemmede og folk som går på trygd, og at noen må jobbe for dem. Til daglig jobber hun som miljøterapeut for barn og unge.

– Det som fenga meg var partiprogrammet til Pensjonistpartiet. For eksempel «fra vugge til grav-prinsippet», og at det er et spesielt fokus på eldre og lavinntektsgrupper, forklarer Kvernlien.

Tenker på framtida

Pensjonistpartiet fronter saker som helse, omsorg og velferd, og de har et spesielt fokus på eldres rettigheter. Samtidig har de flere unge kandidater.

– Hvorfor heter det egentlig Pensjonistpartiet, hvis det er et parti som appellerer til folk i alle aldre?

– I prinsippet, da det startet, så jobbet partiet mest for de eldre. Men ettersom tida har gått så har vi sett at vi må se hele sammenhengen i det å være menneske. Jeg skal jo også bli pensjonist, og andre kan være i situasjoner som for eksempel å gå på trygd, selv om de ikke er gamle, forklarer hun.

Kvernlien forklarer at de forsøker å være et parti for dem som ikke nødvendigvis er yrkesaktive.

Unge velgere

Pensjonistpartiet vekker også oppmerksomhet blant de aller yngste velgerne. Gausdal er en av 20 kommuner her i landet der 16- og 17-åringer får lov til å stemme. Ved Gausdal videregående skole er flere av elevene opptatt av nettopp eldrepolitikk.

– Jeg har ikke satt meg inn i så mange saker, men eldrepolitikken har jeg sett litt på. Jeg har besteforeldre som blir påvirket av det, så det er en viktig sak for meg, sier Sindre Kallestad som skal stemme for første gang.

Han er ikke alene om å tenke på de eldre.

– Eldrepolitikken opptar meg også. Jeg er opptatt av hvordan vi får det rundt oss, og at det skal bli bra for oss også når vi blir eldre, sier førstegangsvelger Solveig Elise Høystad.

Skoledebatt Gausdal

OPPTATT AV DE ELDRE: Sindre Kallestad (15) og Solveig Elise Høystad (15) engasjerer seg i eldrepolitikken.

Foto: Kristina Skamsar / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Skyldig i forsettlig drap


    I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

    Tostrup Bråten, åsted
    Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
  • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

    Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.