Tom Nordlie har tro på at KIL skal beholde plassen i 1. divisjon

I dag ble det klart at Tom Nordlie er KILs nye trener. Det ble offentliggjort på en pressekonferanse i formiddag. Dermed er han tilbake i klubben han reddet fra nedrykk i 2008. – Jeg hadde ikke vært her, hvis jeg hadde trodd at KIL kan beholde plassen i 1. divisjon, sa Nordlie under pressekonferansen.

Video Tom Nordlie

På pressekonferansen sa Tom Nordlie at han i dag skulle han bare være tilskuer under treninga. Men det tok ikke mange minuttene før han var ute på bana og dirigerte spillerne.

Per Brogeland

Per Brogeland fikk sparken i Kongsvinger på tirsdag.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Nordlie overtar som KIL-trener etter at Per Brogeland fikk sparken med umiddelbar virkning på tirsdag.

Han fikk sparken etter at ledelsen i klubben ikke var fornøyd med resultatene hans.

– Har følelser for KIL

KIL har bare fem lag bak seg på tabellen i 1. divisjon, og er to poeng over nedrykksstreken.

Klubben har etter det jobbet intens for å få på plass ny trener så fort som mulig. Ryktene har gått om at Nordlie skulle tilbake etter at han ble observert på trening.

– Jeg har følelser for KIL, derfor var jeg innom i forrige uke, som media allerede har fortalt om. Jeg forlot klubben i 2009, men ville egentlig bli. Men da jeg var innom her i forrige uke hadde jeg aldri trodd at jeg skulle ende som KIL-trener igjen, sa Tom Nordlie under pressekonferansen, ifølge glomdalen.no.

Jobb ut sesongen

Nordlie skal være trener ut sesongen. Det er ikke snakk om videre engasjement. Siden nyttår har Nordlie jobbet som salgsdirektør og organisasjonsutvikler i firmaet Blostrupmoen, som selger hjertestartere.

– Arbeidsgiveren min har gitt meg permisjon sånn at jeg kan gå inn for dette 100 prosent.

Nordlie ble ansatt som Kongsvinger-trener også for tre år siden. Da berget han laget fra å rykke ned til 2. divisjon.

Han styrte det påfølgende sesong mot opprykk til eliteserien inntil han lot seg lokke til å overta Fredrikstad i stedet.

Vil redde KIL igjen

Tom Nordlie og Hans Holt

Han reddet KIL fra nedrykk i 2008, kan Tom Nordlie gjenta bragden? Nestleder, Hans Einar Holth, er fornøyd med at Nordlie er tilbake.

Foto: Bjørn Opsahl

Da Nordlie tok over trenerjobben i KIL i september 2008 lå klubben 5 poeng under streken på 15. plass i 1. divisjon. De endte på 13. plass, og berget plassen med 5 poengs margin.

– Jeg har erfaring fra slike situasjoner fra Fredrikstad, Viking og KIL. Jeg kommer ikke til å gjøre noen store grep, men trykke på noen knapper som tilsier at vi fortsatt er et 1. divisjonslag etter sesongslutt. Det er viktig å ha fokus på det positive hele veien nå.

Han legger til at han blir husket som redningsmannen, men hadde ikke tenkt å bli det igjen. Han sier at alle nå må jobbe for å beholde plassen.

– Jeg er alltid imponert over at 100 personer stiller som frivillig på hver kamp. Vi må sammen prøve å redde dette sånn at KIL kan gå videre. Det ville vært for galt å rykke ned fra eliteserien, og rett ned til 2. divisjon. Oppgaven er stor, men jeg ville ikke ha sittet her, hvis jeg trodde at det ikke går bra. Det ville vært dårlig for min personlige CV.

– Må være artig å spille

Han tror de skal klare å beholde plassen i 1. divisjon, sjøl om stallen har blitt tynnere på grunn av den økonomiske situasjonen. Martin Linnes (19) er av de som har skiftet klubb, og er klar for Molde.

Tom Nordlie

Tom Nordlie tror at KIL skal klare å beholde plassen i 1. divisjon.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

– Nå må vi legge de individuelle behovene til side, nå er det viktig at KIL klarer seg i 1. divisjon. Person agenda må legges til side. Alle må tenke i forhold til det kortsiktige: å redde plassen.

– Det er ikke helsemessig farlig å rykke ned, sjøl om spillerne tenker at det er farlig. Å spille kamper som betyr noe må være artigere enn å være nummer sju, sa Nordlie under pressekonferansen, ifølge glomdalen.no.

Hans siste trenerjobb var i Fredrikstad, der han fikk sparken etter at klubben rykket ned.