NRK Meny
Normal

Tollerne tok bag med rekordmange narkopiller

Tre ungarske menn har vært fengslet i Kongsvinger siden februar siktet for innførsel av 62.000 narkotiske tabletter til en verdi av minst en million kroner.

Bjørn Erik Pettersen

STORT BESLAG: Politiadvokat Bjørn Pettersen kjenner ikke til større rivotrilbeslag i landet i år.

Foto: Halvor Mykleby / NRK

– Så vidt jeg kjenner til er det det største beslaget av rivotril i år, sier politiadvokat Bjørn Pettersen i Kongsvinger.

Mandag 23. februar gjorde tollere og politi i Kongsvinger en kontroll av to svenskregistrerte Volvo stasjonsvogner.

I den ene bilen satt to menn fra Ungarn, i den andre en mann og ei kvinne fra Ungarn. I bilen med to menn ble det funnet en bag med 62000 tabletter rivitril, et narkotisk stoff til en verdi av minst en million kroner.

Pågrepet

– De fire ble da pågrepet og senere varetektsfengslet, sier Pettersen.

Kvinnen ble sluppet fri, men de tre ungarske mennene sitter fremdeles fengslet siktet for innførsel av tablettene, og der blir de til saken kommer opp for retten til høsten.

Saken etterforskes fremdeles. Politiet leter etter norske bakmenn, sier politiadvokat Bjørn Pettersen

– Vi har grunn til å tro at pillene var ment for Oslo, sier han.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
 • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.