Fant seks kilo kokain og 2,5 kilo heroin i bagasjerommet

Tollerne i Kongsvinger gjorde årets største kokainbeslag da de fant seks kilo i bilen til to albanske kvinner. I tillegg fant de 2,5 kilo heroin.

Narkotikabeslag gjort i Kongsvinger, 6. april 2014

Her undersøker krimteknikere fra Hamar bagasjerommet der det ble funnet store mengder narkotikaen. Pakker med narkotikaen kan sees på bildet.

Foto: Tollvesenet

Det er Glåmdalen som skriver om det rekordstore beslaget som ble gjort i april. Beslaget i Hedmark skal også være en del av en større narkotikaopprulling.

Beslaget er det største som er gjort i Hedmark, og det største kokainbeslaget som er gjort i Norge så langt i år.

Narkotikabeslag gjort i bil 06.04.2014 i Kongsvinger.

Narkotikaen var gjemt ved batteriet i bagasjerommet på bilen.

Foto: Tollvesenet

– Vi har gjort fire-fem store narkotikabeslag i år, men dette er det desidert største. Det er morsomt for oss å gjøre så store beslag, sier kontorsjef ved Tollvesenet i Kongsvinger, Morten Nystuen til NRK.

– Ikke godt gjemt

Det var ved 15-tida den 6. april at beslaget av narkotikaen ble gjort. Tollerne var ute med en mobil enhet på E16 ved Øiermoen, sør i Hedmark. En av de første bilene de stoppet var en norskregistrert leiebil med to albanske kvinner og et lite barn.

Morten Nystuen

– Det er det største narkotikabeslaget vi har gjort, sier kontorsjef ved tollvesenet i Kongsvinger, Morten Nystuen.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

– Vi syntes at historien og reiseruta til kvinnene er mistenkelig. Vi tok dermed med bilen til Magnormoen, hvor vi har en kontrollstasjon. Her fant vi flere pakker med narkotika i bagasjerommet gjemt ved batteriet til bilen. Pakkene var ikke spesielt godt gjemt, sier Nystuen.

Tollerne skjønner at det er snakk om narkotika, og stopper med å gjennomsøke bilen og kontakter politiet. En av kvinnene sitter fortsatt i varetekt, mens barnet er sendt tilbake til Albania.

– Gateverdien av beslaget dreier seg uoffisielt om millioner, sier politiadvokat ved Kongsvinger politistasjon, Bjørn Erik Pettersen til Glåmdalen.

Stor narkotikasak

Beslaget skal være en del av en større narkotikaopprulling på tvers av flere politidistrikt. Til sammen seks personer ble pågrepet etter at beslaget ble gjort i Kongsvinger.

Narkotika beslaglagt av tollere 06.04.2014

Tollerne fant seks kilo kokain og 2,5 kilo heroin i bilen.

Foto: Tollvesenet

Og beslaget i Hedmark skal ha blitt gjort etter flere måneder med avlytting og spaning på mistenkte med base på Østlandet, skriver dagbladet.no.

– Dette er alvorlig narkotikakriminalitet som virker godt organisert. Vi har drevet omfattende etterforskning i rundt ett år og fått bistand fra blant andre politiet i Oslo, Romerike og på Hedmark i tillegg til Kripos og Tollvesenet. Vi har også fått ganske stor internasjonal bistand, sier politiadvokat Knut Inge Stavang ved Follo politidistrikt, til Dagbladet.