NRK Meny
Normal

Tollef jakter på flommen

Tollef Solhaug gjør sitt beste for å dokumentere flommens herjinger i Trysil. Flere ganger om dagen tar han turen til flomvollen for å ta bilder.

Tollef Solhaug

Tollef Solhaug er ivrig med kameraet for tiden.

Foto: Per Magnussen / NRK

Mens mange tryslinger har holdt seg inne og rustet seg mot vannmassene, er andre ivrige etter å følge vannmassene på nært hold.

Tollef Solhaug har vært på flomvollen hver dag for å dokumentere vannmassenes inntog. Rustet med kameraet, prøver han å følge med på hvordan vannmassene beveger seg.

– Jeg bor i Trysil sentrum, så det er kort vei ut hit på flomvollen. Her har jeg vært et par ganger i døgnet de siste dagene, sier han.

Imponert over flomvollen

Det har vært mye snakk om flomvollen i Trysil de siste dagene. Denne ble bygget opp til flommen i 1995 og gjort enda mer motstandsdyktig i 2007.

Solhaug er imponert over hvordan flomvollen står i mot vannmassene, men

Flomvollen i Trysil

Mange

Foto: Per Magnussen / NRK

skulle gjerne sett at den strakk seg enda lenger enn gjennom Trysil sentrum.

– Flomvollen har virkelig fått prøve seg og ser ut til å fungere utmerket. Men den burde kanskje vært litt lengere, for vannet kommer inn i begge ender.

Tror det verste er over

Solhaug er optimist med tanke på situasjonen og tror elvebredden snart vil begynne å sige tilbake.

– Snøsmeltingen har nok passert det verste, så om det ikke blir 25 varmegrader, er nok den biten under kontroll. Da er jeg mer bekymret for om det kommer mer regn, for da vil det blir fare på ferde, tror han.

NVE sier til NRK mandag ettermiddag at de avventer situasjonen og at vannstanden nå virker stabil. Varslingen opprettholdes på rødt nivå, og NVE skal ha et nytt møte i kveld klokka åtte.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Helgesen i tenkeboksen

    Miljøminister Vidar Helgesen har ennå ikke avgjort om han vil anke avgjørelsen i Oslo tingrett i går der lisensjakta på ulv utenfor ulvesonen ble midlertidig stoppet. Han vil nå rådføre seg med Regjeringsadvokaten, opplyste han i Stortinget i dag.

  • Ulykke på riksvei 3

    To vogntog var involvert i en trafikkulykke på riksvei 3 i Elverum ved 10.25-tida. Ulykka skal ha skjedd da et vogntog kjørte inn i et annet vogntog, som deretter kjørte i grøfta. Ingen personer ble skadet. Det er redusert fremkommelighet på stedet.

  • Bil i grøfta på glatta

    En bil har kjørt av fylkesveg 30 ved Koppang. Ifølge politiet ble to personer lettere skadet, mens skadeomfanget for en tredje person foreløpig er uavklart. Det er glatt på stedet.