NRK Meny
Normal

Tok tyver på fersken

Ei kvinne hørte lyder i huset sitt på Hjellum i Hamar i morgentimene i dag. Da hun sjekket, fant hun to innbruddstyver med finlandshetter i kjelleren.

Laster kart, vennligst vent...

TYVER I KJELLEREN: Ei kvinne i Hjellum oppdaget to tyver med finlandshette i kjelleren på huset etter å ha hørt lyder. De to forsvant fra stedet og politiet leter nå etter tyvene.

De to innbruddstyvene var i vaskekjelleren av huset, men forsvant fra stedet da kvinnen så dem. Kvinnen ringte politiet rett etter at hun oppdaget tyvene, om lag klokken 0800 i dag tidlig.

Politiet skrev på Twitter i formiddag at de hadde pågrepet en mann i nærheten av åstedet. Nå skriver de at to personer er pågrepet for innbruddet, og at tyvegodset er sikret.

Brukte hunder

Politiet brukte hunder siden de fant fotspor på utsiden av boligen.

I tillegg ble det undersøkt noen bilspor ved en gang- og sykkelvei i nærheten av boligen, fortalte operasjonsleder, Jørn Akre, hos politiet i Hedmark.

Huset innbruddstyvene besøkte har et firma i første etasje, mens det er leiligheter over bedriften.

Hjellum er et sted i Hamar kommune, som ligger cirka fem kilometer fra selve byen.

To menn med finlandshette

– Hva har kvinnen sagt til dere om det hun så?

– Det er to menn formentlig. De skal være mørkkledde og hadde finlandshette. Det er det hun kan beskrive så langt. Hun har ikke hørt eller observert noe kjøretøy i området heller, sa operasjonsleder Jørn Akre i dag tidlig.

Ifølge kvinnen hørtes det ut som de to mennene kunne komme fra et Øst-Europeisk land.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND