Ordføreren tok fri for å redde Beitosprinten

BEITOSTØLEN (NRK): Da værgudene nektet å spille på lag, samla hele bygda seg for å fikse skirenn til eliten.

Kjell B. Melbybråten

FRIVILLIG: Jeg trives godt i dugnadsmiljøet, sier ordfører Kjell Berge Melbybråten i Øystre Slidre.

Foto: Lars Bilit hagen / NRK

For en uke siden så det veldig mørkt ut for å bli noen form for skirenn på Beitostølen, men etter iherdig innsats fra både store og små ble løypa klar til løpet.

Sesongåpning på Beitostølen

SOM PLANLAGT: Det ble renn på Beitostølen. Selv om det så mørkt ut tett inntil.

Foto: Lars Bilit Hagen / NRK
Sesongåpning på Beitostølen

OPPMØTE: Publikum samlet seg på stadion for å få med seg årets første skirenn.

Foto: Lars Bilit Hagen / NRK

– Jeg har vært med som frivillig på dette arrangementet i flere år, og trives veldig godt i det dugnadsmiljøet som vi har her, sier ordfører Kjell Berge Melbybråten.

Han har denne uka lagt ned en stor innsats for å få rennet klart til start. Under renndagene på Beitostølen har ordføreren fått tittelen stadionsjef, og har hatt ansvaret for logistikk og rigging på stadion.

Melbybråten er stolt over måten hele bygda har bidratt for å få til dette arrangamentet.

– Innsatsen for å få til dette har vært helt enorm. Det har blitt kjørt snø, preppa, salta og rulla ut duker for at den lille snøen som har vært, skulle bli best mulig.

Søvnløse netter

– Vi har nok hatt en periode hvor vi ikke har sovet like godt om natten, sier arrangementsansvarlig Erik Østli om den siste perioden inn mot rennene.

De siste ti årene har løpene på Beitostølen blitt avlyst to ganger, i 2005 og 2011. Men i år har det blitt satset alt for å lage renn, 50 000 kroner har det kostet for snø hentet fra Filefjell. Også Østli er stolt over dugnadsånden folket i Øystre Slidre har vist.

– Jeg er veldig glad og stolt over at vi har fått til dette. Det er mange som har gjort en stor jobb, det er ganske imponerende å se at til og med at ordføreren legger fra seg ordførerkjede sitt for ei uke, for å være stadionsjef her på Beitostølen, sier Østli.

På Beitostølen har det blitt lagt ut veiduker for å holde på den snøen som allerede ligger der. I tillegg har snøen fra Filefjell blitt lagt ved, og til slutt har man vanna og salta snøen for at den skal gi best mulig forhold.

– I tillegg har vi fått litt hjelp av vår herre og himmelen som har gitt oss litt mer snø på toppen, forteller Østli.

Og lørdag lavet den ned over skistadion på Beitostølen.

Får skryt av utøverne

Johaug og Østberg

STORFORNØYDE: Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg var glade for at sesongåpningen gikk som planlagt.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Arrangørene får skryt av utøverne på Beitostølen. Therese Johaug har vist seg overlegen i distanserennene og vant klart både fredagens klassiske renn og lørdagens renn i friteknikk. Hun mener arrangørene bør være stolt av seg selv.

– Jeg er kjempefornøyd med at det ble renn, og arrangørene bør være så stolte av seg selv. Jeg hørte rykter om at bortimot 150 unger plukka stein her for ei uke siden, det sier sitt, sa Johaug etter fredagens klassiske renn.