NRK Meny
Normal

Tok årets nest største beslag av amfetamin

Mannen forklarte tollerne at han skulle til Norge for å søke jobb og bo på hotell. Tollerne trodde ikke på ham, og fant 10,4, kilo amfetamin gjemt i bilen hans.

Morten Nystuen

STORT BESLAG: Tollerne i Kongsvinger fant 10,4 kilo amfetamin i en bil i mars. Det er det nest største så langt i år, sier Morten Nystuen i Tollvesenet i Kongsvinger.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Tollvesenet i Kongsvinger gjorde årets nest største beslag av amfetamin da de fant 10,4 kilo gjemt i en bil i mars.

Sa han skulle bo på hotell

Tollerne var på E16 ved Magnormoen ved grensa i Eidskog da de oppdaget en litauisk bil som de fattet interesse for. De fulgte etter den, og stoppet den i nærheten av Kongsvinger.

– Han forteller oss at han skal til Norge for å søke jobb, og at han skal bo på hotell. Det er ikke veldig vanlig at litauere som kommer skal bo på hotell fordi det er ganske dyrt, kontorsjef ved Tollvesenet i Kongsvinger, Morten Nystuen.

Tollerne sjekket om han hadde booket hotellrom noe han ikke har gjort.

– Vi synes historien hans skurrer og velger å ta ham med inn for en kontroll på Magnormoen. Vi begynner å sjekke bilen, og ved hjelp av røntgenmaskinen avdekker vi flere pakker av det som viser seg å være 10,4 kilo amfetamin.

Gjemt i bilen

Narkotikaen var gjemt på forskjellige steder i kjøretøyet. Nystuen er fornøyd med å ha gjort et så stort beslag.

– Vi har store beslag av sigaretter, sprit og øl, men narkotika er prioritert, og vi gjør et par-tre-fire store narkotikabeslag i året. Vi er godt fornøyd med dette beslaget, som er det nest største i Norge hittil i år.

Mannen fra Litauen har sittet varetektsfengslet siden han ble stoppet av tollerne, og trolig vil saken mot ham komme opp i Glåmdal tingrett i løpet av høsten.

Kongsvinger-tollerne har også tatt det som skal være årets største beslag av rivotril-tabletter, da de i februar fant 62 000 tabletter i en bil. Her sitter tre menn fra Ungarn varetektsfengslet. Tablettene skal ha en verdi på minst én million kroner.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Møteulykke i Vestre Slidre

    To kjøretøy er involvert i en møteulykke på E16 ved Kvåle i Vestre Slidre, melder politiet. Skadeomfanget er ikke kjent, nødetatene er på veg.

  • Ransaket MC-klubb i Stange

    Politiet har i ettermiddag ransaket lokalene til en motorsykkelklubb i Stange, der den drapssiktede ektemannen til Janne Jemtland var styremedlem til i går. Ifølge Hamar Arbeiderblad, skjer ransakingen i forbindelse med etterforskningen i drapssaken.

  • Vogntog sperrer vegen i Gausdal

    Det er redusert fremkommelighet på fylkesveg 255 i Øvre Svatsum i Gausdal på grunn av et vogntog som sperrer vegen. Berging er bestilt