NRK Meny
Normal

– Heldig at det ikke gikk menneskeliv

Gravemaskinføreren kom seg ut i siste liten da et persontog kolliderte med en gravemaskin ved Lillehammer i dag tidlig.

Togkollisjon Lillehammer

KRASJ: Sørgående intercitytog fra Lillehammer kjørte inn i gravemaskinen som jobbet ved skinnegangen.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Ulykken skjedde i halv seks-tiden lørdag morgen i Søre Ål fire kilometer sør for Lillehammer.

Føreren av gravemaskinen jobbet med å legge kabler langsmed skinnegangen. Ifølge politiet hørte han toget komme og kom seg i all hast ut av gravemaskinen.

Mannens arbeidsgiver, Veidekke, opplyser til NRK lørdag formiddag at tre av deres ansatte var på stedet da ulykken skjedde, og at disse nå blir tatt vare på av bedriftshelsetjenesten.

Et persontog har kollidert med en gravemaskin ved Lillehammer. Føreren av gravemaskinen kom seg ut i siste liten.

– Kunne gått menneskeliv

Ingen ble skadet i kollisjonen, verken inne i toget eller utenfor. Det var bare fire passasjerer på det tidlige morgentoget.

– Oppi alt er vi fryktelig heldige at det ikke har gått menneskeliv her, det er det første vi tenker på, sier banesjef for Dovrebanen sør, Anders Nicolaysen.

Bane Nor opplyser til NRK at toget holdt en hastighet på 85 kilometer i timen, og at lokomotivføreren sto på bremsene i omtrent 100 meter før toget braste inn i gravemaskinen.

– Gravemaskinføreren er fysisk uskadd, men dette var sikkert en selsom opplevelse for ham, sier Nicolaysen.

Bane Nor vet foreløpig ikke hvorfor gravemaskinen var på skinnegangen da toget kom, og om det var en teknisk eller menneskelig svikt. Statens havarikommisjon, politiet og Bane Nor selv gjør undersøkelser på stedet i formiddag.

Togkollisjon Lillehammer

UNDERSØKELSER: Statens havarikommisjon, politiet og Bane Nor skal undersøke hvordan kollisjonen kunne skje.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Dovrebanen stengt

Dovrebanen mellom Lillehammer og Hamar er stengt inntil videre og passasjerene får tilbud om buss for tog. Det har blitt skader i en strømmast som også må repareres før det kan gå togtrafikk igjen.

Banen kan bli stengt i hele dag.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ringsaker vokser enda mer

  Ringsaker kommune befester seg som den kommunen med flest innbyggere i Innlandet etter at de i fjor hadde en folketilvekst på 309 innbyggere, slik at de nå har 34 151 innbyggere. Det er likevel Hamar som øker mest med 332 innbyggere.

 • Los Bando til 14 land

  Filmen Los Bando er solgt til flere land etter at den ble vist for festivalpublikummet i Berlin denne uka. 14 land ønsker å vise filmen på kino.

  -Det er en bra start på det internasjonale salget, sier produsent Trine Aadalen Lo i Filmbin.

 • Nye søk i Jemtlandsaken

  I går søkte politiet på nytt i området i Brumunddal der det tidligere ble funnet blodspor etter den drepte Janne Jemtland. Det skriver Ringsaker Blad. Ifølge avisa søkte politiet ved elva som ligger et steinkast unna blodfunnene.