NRK Meny
Normal

– Heldig at det ikke gikk menneskeliv

Gravemaskinføreren kom seg ut i siste liten da et persontog kolliderte med en gravemaskin ved Lillehammer i dag tidlig.

Togkollisjon Lillehammer

KRASJ: Sørgående intercitytog fra Lillehammer kjørte inn i gravemaskinen som jobbet ved skinnegangen.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Ulykken skjedde i halv seks-tiden lørdag morgen i Søre Ål fire kilometer sør for Lillehammer.

Føreren av gravemaskinen jobbet med å legge kabler langsmed skinnegangen. Ifølge politiet hørte han toget komme og kom seg i all hast ut av gravemaskinen.

Mannens arbeidsgiver, Veidekke, opplyser til NRK lørdag formiddag at tre av deres ansatte var på stedet da ulykken skjedde, og at disse nå blir tatt vare på av bedriftshelsetjenesten.

Et persontog har kollidert med en gravemaskin ved Lillehammer. Føreren av gravemaskinen kom seg ut i siste liten.

– Kunne gått menneskeliv

Ingen ble skadet i kollisjonen, verken inne i toget eller utenfor. Det var bare fire passasjerer på det tidlige morgentoget.

– Oppi alt er vi fryktelig heldige at det ikke har gått menneskeliv her, det er det første vi tenker på, sier banesjef for Dovrebanen sør, Anders Nicolaysen.

Bane Nor opplyser til NRK at toget holdt en hastighet på 85 kilometer i timen, og at lokomotivføreren sto på bremsene i omtrent 100 meter før toget braste inn i gravemaskinen.

– Gravemaskinføreren er fysisk uskadd, men dette var sikkert en selsom opplevelse for ham, sier Nicolaysen.

Bane Nor vet foreløpig ikke hvorfor gravemaskinen var på skinnegangen da toget kom, og om det var en teknisk eller menneskelig svikt. Statens havarikommisjon, politiet og Bane Nor selv gjør undersøkelser på stedet i formiddag.

Togkollisjon Lillehammer

UNDERSØKELSER: Statens havarikommisjon, politiet og Bane Nor skal undersøke hvordan kollisjonen kunne skje.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Dovrebanen stengt

Dovrebanen mellom Lillehammer og Hamar er stengt inntil videre og passasjerene får tilbud om buss for tog. Det har blitt skader i en strømmast som også må repareres før det kan gå togtrafikk igjen.

Banen kan bli stengt i hele dag.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Motorhavari skaper problemer

  Det er store trafikkale problemer på rv 3 ved Myklegard i Løten i retning Elverum etter at et vogntog har fått motorhavari. Politiet dirigerer trafikken på stedet.

 • 7 år for seksuelle overgrep

  En 38-åring fra Vestoppland er dømt til fengsel i 7 år for seksuelle overgrep mot filippinske jenter over internett. Han ble avslørt av FBI. Han betalte for å se overgrep live på nett. Det dreier seg om overgrep mot åtte jenter i alderen 7 til 8 år.

 • Ny regiondirektør i NHO

  Administrerende direktør i GD, Jon Kristiansen, blir ny regiondirektør i NHO Innlandet etter Åge Skinstad. Kristiansen orienterte de ansatte i avisa om sin beslutning i morges. Kristiansen begynner i jobben mot våren.

  Jon Kristiansen blir ny regiondiretør i NHO Innlandet
  Foto: GD-foto