NRK Meny
Normal

Tog kjørte på lastebil – Dovrebanen åpnet igjen

Et passasjertog på vei fra Trondheim til Oslo kjørte på en lastebil like sør for Kvam. Dovrebanen mellom Otta og Vinstra ble stengt for togtrafikk, men er åpnet igjen.

Tog kjørte på lastebil

KOLLISJON: Det var sør for Kvam i Gudbrandsdalen at et tog kjørte på en lastebil torsdag formiddag.

Foto: Vigdis Wagø

Et passasjertog på Dovrebanen kjørte torsdag inn i en lastebil med dyretransport en kilometer sør for Kvam torsdag formiddag.

– Lastebilsjåføren er sendt til legevakt for sjekk etter å få fått et mindre sår, ellers har det gått bra med både folk og fe. Det var 200 passasjerer i toget, sier operasjonsleder i politiet Haagen Løvseth.

Ukjent hendelsesforløp

Toget traff bakenden på lastebilen, da den kjørte over en lokal overgang. Lastebilen snurret 180 grader etter påkjørselen.

Lokomotiv med skader

Lokomotivet fikk store skader i kollisjonen med lastebilen.

Foto: Erik Brenna

– Det var en såpass stor lastebil at lokomotivet har fått så store skader at vi måtte stanse toget, sier pressevakt i NSB, Håkon Myhre.

NSB jobber for å finne alternative løsninger for de 200 passasjerene.

– Vi jobber med å skaffe til veie ny transport for de reisende, enten i form av busser eller om vi kan kjøre toget videre ved et lokomotivbytte.

Strekningen Otta–Vinstra ble stengt en periode for togtrafikk som følge av ulykken, men er nå åpnet igjen.

– Nå må man finne ut av hva som har skjedd, og om også sporet er skadet, sier Myhre.

Tog kjørte på lastebil

Det var en Nortura-lastebil som transporterte fe som ble påkjørt av toget. Det skal ha gått bra med alle dyrene etter ulykken.

Foto: Vigdis Wågø-Wares

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar vant

  I den fjerde semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey vant Storhamar 4–1 over Frisk Asker i kveld. Dermed leder Storhamar 3–1 i antall kamper og trenger kun én seier til for å komme til finalen.

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Dyr evakueres fra låve

  Mellom 10 og 15 dyr er evakuert fra en låve ved Bybrua i Gjøvik fordi det er fare for at en mindre del av taket kan gi etter. I følge politiet er 3 takstoler knekt. Snø fra et høyere tak har rast ned på denne delen av taket.

  10-15 kyr ble evakuert etter at deler av et låvetak raste sammen.