NRK Meny
Normal

To siktet etter razzia hos MC-klubb

To personer er siktet etter narkotikalovgivningen etter en væpnet aksjon mot en MC-klubb på Brandval utenfor Kongsvinger tirsdag kveld. Til sammen 14 personer ble pågrepet.

To personer er sikta etter en stor politiaksjon mot MC-klubben Devils Choice i Kongsvinger tirsdag kveld.
Alle de 14 som var i klubblokalene ble pågrepet. To av dem er nå siktet for brudd på narkotikaloven.

Razziaen var rettet mot MC-klubben Devils Choice, en såkalt offisiell supporterklubb for Hells Angels. Aksjonen mot MC-klubben, som tidligere het Four Horsemen, blir beskrevet som udramatisk.

– Vi innbrakte alle som var i klubblokalet. 12 av dem ble senere sluppet fri fordi det ikke var noe grunnlag for å holde på dem, sier politistasjonssjef i Kongsvinger, Bjørn Berntsen.

Avhøres

De to som fortsatt er i varetekt er siktet etter narkotikaparagrafen. Men Berntsen vil ikke si på hvilket grunnlag, eller hva som eventuelt ble funnet og beslaglagt under aksjonen.

De to siktede er avhørt i dag, og vil bli avhørt igjen i morgen. Først da blir det tatt stilling til hva som skal skje videre.

– Da vil vi vurdere om de skal fremstilles for varetektsfengsling. Det blir i tilfelle først på fredag, sier politiadvokat Ann Elisabeth Billa nå i ettermiddag.

Ba retten om å få ransake

Dette var den første razziaen politiet har gjort hos denne klubben etter at de ble offisiell supportklubb for Hells Angels. Bjørn Berntsen sier de har god dialog med klubben.

– Vi har blant annet gitt beskjed om at vi kommer til å følge med mer etter at de ble supporterklubb til Hells Angels, sier han.

MC-skepsis i Kongsvinger

Lokalet til MC-klubben Devils Choice ligger på Brandval i Kongsvinger.

Foto: Liv Rønnaug Lilleåsen / NRK

Det var informasjon om kriminell aktivitet som førte til aksjonen.

– Informasjonen gjorde at vi gikk til retten og fikk rettens beslutning om ransakelse av klubblokalet på Brandval.

Under aksjonen deltok en innsatsstyrke fra hele Hedmark, som hadde spesielle arbeidsoppgaver. Det ble også benyttet politihelikopter og narkohund under razziaen.

– Vi gikk inn med tjenestemenn fra hele Hedmark som har spisskompetanse på de forskjellige fagfeltene, og det gjorde at vi i løpet av ganske få timer kunne utføre det oppdraget vi hadde planlagt, sier Bjørn Berntsen.

Lojale til Hells Angels

Four Horsemen på Brandval har lenge vært en ruterklubb for Hells Angels. En ruterklubb er en såkalt 1-prosentklubb, som har sagt ja til å være en støtteklubb for Hells Angels.

Til nå har det vært 28 slike klubber i Norge. Ruterklubbene bærer et merke på sine vester, som viser at de er tilknyttet Hells Angels.

Four Horsemen på Brandval har hatt rykte på seg for å være en av de største og mest lojale klubbene til Hells Angels. Overgangen til å bli en Devils Choice-klubb, og å rykke et hakk nærmere Hells Angels, skjedde på høstfesten til Old Hogs MC Moss, et såkalt End of season party, som ble holdt i Moss 12. oktober i 2013.

Støtteklubb

Devils Choice ble opprettet i Danmark for noen år siden, og er en ren støtteklubb til Hells Angels.

– Vi er glade for det som har skjedd. Vi kommer ikke til å forandre oss selv om vi har blitt en direkte støtteklubb til Hells Angels, sa Peter Falksæter, Devils Choice-medlem på Brandval, til NRK i oktober i fjor.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Fullbooka på to minuttar

    To minuttar tok det å få fullbooka neste års utgåve av sykkelløpet Jotunheimen Rundt. Det skriv Sogn Avis. Det 430 kilometer lange løpet frå Lærdal via Fagernes og Lom til Sogndal blir neste år arrangert for 28. gang. Då påmeldinga vart lagt ut 1. desember vart dei 600 plassane rivne bort. Allereie står det 1.200 på ventelista.

    Jotunheimen Rundt
    Foto: Jan Christian Jerving / NRK
  • Vil felle Slettås-flokken

    SP fremmer i dag forslag i Stortinget om å felle Slettås-flokken. De ber regjeringen gi fellingstillatelse for ulvene i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske. Begrunnelsen fra partiet er at flokken truer lokale næringer og oppfører seg aggressivt.