NRK Meny
Normal

To personer døde i hyttebrann i Våler

To personer er funnet omkommet inne i en hytte i Våler. Hytta er totalskadd i brann.

Created by InfoDispatcher

Skadestedsleder Tom Roger Stenseth forteller om brannen.

– Hyttebrannen ble meldt klokka 14.30 til brannvesenet, som videre varslet politi og ambulanse, sier Jørn Arild Flata, lensmann i Solør.

Han forteller at hytta var overtent da de kom til stedet, og at det var uklart om det var personer inne i hytta.

– Brannvesenet fikk kontroll på brannen, og gjennom søk i bygget etterpå ble det funnet en person omkommet. Etter videre søk ble det funnet en person til, også omkommet, forteller Flata.

Politiet vet foreløpig ikke nøyaktig hva dødsårsaken til de to omkomne er.

– Hva skjer videre nå?

– Vi har kriminalteknikere på vei til stedet, for å ta tekniske undersøkelser. Vi har også sendt etterforskere som skal ta avhør av eventuelle vitner på stedet.

Ukjent brannårsak

Han sier at det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

Operasjonsleder Kjartan Waage i Hedmark politidistrikt forteller til NRK at hytta sto i full fyr da slokkingen begynte.

I varmen fra brannen eksploderte propangassflasker som sto inni hytta.

I tillegg var det ifølge avisa Glomdalen flere store utfordringer på stedet. Inne i den parkerte bilen fant brannvesenet en Acetylen-flaske som utgjorde stor eksplosjonsfare.

– Det jobbes med å kjøle den ned nå. Det er rekvirert tankbil fra Åsnes og vi pumper vann fra Eidsmangen for å få kjølt den ned tilstrekkelig. Dette arbeidet vil ta flere timer, fortalte underbrannmesteren, og la til at brannmannskapet måtte holde en viss sikkerhetsavstand, sier Øivind Løberg i 110-sentralen Innlandet til avisa.

Politiet opplyste sent i etermiddag at eksplosjonsfaren var over.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Oppdatering ulykke E6

  En person kjøres til Lillehammer sykehus for kontroll/behandling etter trafikkulykken på E6 (Krekke). De øvrige er uskadd, veien er ryddet, melder politiet.

 • Blir kunstnerisk leder

  Ellen Horn blir ny kunstnerisk leder for Peer Gynt. Horn tiltrer i stillingen 1. mars, men skal jobbe mot forestillingen i 2019. Hun vil kombinere stillingen, som er en 50 prosents stilling, med jobben som skuespiller ved Nationaltheatret.

  Ellen Horn
  Foto: Gabrielle Graatrud/NRK
 • Tragisk uhell

  Politiet ser dødsbrannen på Breiskallen 8. februar, som et tragisk uhell. Boligen var overtent da nødetatene kom til stedet. En mann i 70-åra som bodde alene i huset, omkom i brannen. Det er ingen mistanke om at brannen skyldes elektrisk feil.

  Brann, Breiskallen
  Foto: Jorun Vang / NRK