NRK Meny
Normal

To personer døde i hyttebrann i Våler

To personer er funnet omkommet inne i en hytte i Våler. Hytta er totalskadd i brann.

Created by InfoDispatcher

Skadestedsleder Tom Roger Stenseth forteller om brannen.

– Hyttebrannen ble meldt klokka 14.30 til brannvesenet, som videre varslet politi og ambulanse, sier Jørn Arild Flata, lensmann i Solør.

Han forteller at hytta var overtent da de kom til stedet, og at det var uklart om det var personer inne i hytta.

– Brannvesenet fikk kontroll på brannen, og gjennom søk i bygget etterpå ble det funnet en person omkommet. Etter videre søk ble det funnet en person til, også omkommet, forteller Flata.

Politiet vet foreløpig ikke nøyaktig hva dødsårsaken til de to omkomne er.

– Hva skjer videre nå?

– Vi har kriminalteknikere på vei til stedet, for å ta tekniske undersøkelser. Vi har også sendt etterforskere som skal ta avhør av eventuelle vitner på stedet.

Ukjent brannårsak

Han sier at det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

Operasjonsleder Kjartan Waage i Hedmark politidistrikt forteller til NRK at hytta sto i full fyr da slokkingen begynte.

I varmen fra brannen eksploderte propangassflasker som sto inni hytta.

I tillegg var det ifølge avisa Glomdalen flere store utfordringer på stedet. Inne i den parkerte bilen fant brannvesenet en Acetylen-flaske som utgjorde stor eksplosjonsfare.

– Det jobbes med å kjøle den ned nå. Det er rekvirert tankbil fra Åsnes og vi pumper vann fra Eidsmangen for å få kjølt den ned tilstrekkelig. Dette arbeidet vil ta flere timer, fortalte underbrannmesteren, og la til at brannmannskapet måtte holde en viss sikkerhetsavstand, sier Øivind Løberg i 110-sentralen Innlandet til avisa.

Politiet opplyste sent i etermiddag at eksplosjonsfaren var over.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lastebil veltet på Dokka

  En lastebil har veltet over på siden på fylkesvei 33 ved Nordsinni på Dokka. Ingen skal være skadet. Politiet melder på Twitter at det er glatt på stedet. Bergingsbil er på vei og trafikken blir dirigert manuelt.

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK
 • Dark Room-dømt

  En 45 år gammel mann fra Hedmarken er i Sør-Østerdal tingrett dømt til fengsel i ti måneder for å ha lastet ned og spredt bilder og filmer med seksuelle overgrep mot barn. Mannen var også tiltalt for å ha forbrudt seg seksuelt mot en 12 år gammel jente i nær familie, men ble frifunnet på dette punktet. Navnet hans dukket opp i materiale i det såkalte Dark Room prosjektet.