To kvinner leder Ungdoms-OL

I OL-sammenheng er det svært uvanlig med to kvinnelige ledere på topp. I går møttes de for første gang på Lillehammer for å starte planleggingen mot ungdoms-OL i 2012.

Kvinnelige OL-ledere

Leder for IOCs koordineringskommisjon, Angela Ruggiero, og styreleder for OL-komiteen i Lillehammer, Siri Hatlen, møttes til første planleggingsmøte i går.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

Siri Hatlen er styreleder for OL-organisasjonen i Lillehammer. I går og i dag møter hun representanter fra Norges Idrettsforbund og en delegasjon fra IOC for å starte planleggingen av ungdoms-OL i 2016.

Jeg synes det er spesielt spennende at IOC har valgt en ung, kvinnelig idrettsutøver som leder for sin koordineringskommisjon, og at hun har prioritert å komme til Lillehammer, sier Hatlen.

Amerikanske Angela Ruggiero har deltatt i fire olympiader, og har vunnet to gull, et sølv og bronse innenfor hockey. Hun sier det er spesielt å få lede IOC sitt arbeid mot Lillehammer:

– Det er ikke så vanlig med kvinnelige ledere under OL, så dette er utrolig spennende, forteller Ruggiero.

IOC-president besøker Lillehammer i juni

Koordineringskommisjon OL

– Vi er opptatt av å holde en dialog om hva som er spesielt med å arrangere ungdoms-OL kontra vanlig OL. IOC og OL-komiteen i Lillehammer har startet arbeidet mot ungdoms-OL i 2016.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

På møtene i går og i dag er det de store linjene for ungdoms-OL som står i fokus – hva som er formålet med arrangementet og hvilke verdier det er viktig å fokusere på. Men IOC ønsker også å få et innblikk i den praktiske gjennomføringen:

IOC er opptatt av å bli informert om hvordan vi har startet arbeidet vårt med å få på plass et styre og å rekruttere medarbeidere, informerer Hatle. n.

Neste møte med IOC finner sted på Lillehammer i juni, hvor president Jaques Rogge og en delegasjon fra ungdoms-OL i Innsbruck kommer for å fortelle om sine erfaringer.

Vi kommer til å invitere mange ulike aktører i innlandet til et større møte i juni, slik at våre samarbeidspartnere får lyttet til erfaringer fra å arrangere et ungdoms-OL, sier Siri Hatlen.