NRK Meny
Normal

To fanger på rømmen i Hedmark

En mann i 30-årene rømte fra Bruvoll fengsel i Nord-Odal lørdag og en mann i 20-årene stakk av fra Hedmark fengsel på Ilseng samme kveld. Politiet er interessert i tips fra publikum.

Bruvoll Fengsel
Foto: Kriminalomsorgen

Det melder politiet på Twitter søndag ettermiddag. Ingen av fangene anses for å være farlige. Begge var fengslet for vinningskriminalitet.

Klatret trolig over gjerde

Den innsatte som rømte fra Bruvoll fengsel hadde svart allværsjakke, svart bukse og svarte joggesko da han forsvant fra fengslet.

– Vi mener at han stakk av fra fengslet ved å klatre over et gjerde. Trolig skjedde dette mellom 19.30 og 20.00 lørdag kveld, sier operasjonsleder Per Solberg ved Innlandet politidistrikt.

Mannen er 170–175 centimeter høy. 34-åringen har slank kroppsbygning.

Mannen kommer opprinnelig fra Moldova, og skulle om ikke lenge uttransporteres til hjemlandet for å sone resten av dommen der.

Mannen som rømte fra Hedmark fengsel på Ilseng kommer opprinnelig fra Polen. Mannen er 176 centimeter høy. Han var iført svart bukse med lyse striper, mørk hettegenser og lys T-skjorte da han forsvant fra fengslet.

29-åringen satt varetektsfengslet siktet for smugling av alkohol. Bilder fra et overvåkningskamera viser at mannen hoppet over et gjerde og rømte rundt klokken 22.00 lørdag kveld.

Soning for kortere og lengre dommer

Bruvoll fengsel har 70 soningsplasser. Fengslet ble opprettet som et midlertidig tiltak for å avvikle soningskøene høsten 2006. I 2009 ble det etablert som et permanent fengsel og kom inn under Hedmark fengsel i 2010.

På Bruvoll er det tilrettelagt for innsatte som soner lengre dommer, men avdelingen har også innsatte på korte dommer.

Hedmark fengsel på Ilseng er en avdeling med lavt sikkerhetsnivå med 86 soningsplasser. På Ilseng soner de aller fleste korte dommer.

– Vi varslet alle patruljer og det er blitt søkt etter de som rømte i området rundt de to fengslene. I tillegg har vi jobbet ut fra etterretningsopplysninger. Ingenting har ført fram og derfor har vi nå gått ut med saken i håp om at tips fra publikum kan hjelpe oss, sier Solberg.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Overlegen seier til Lundby

    Maren Lundby viste nok en gang glitrende form, og tok søndag sin femte strake seier i verdenscupen. I krevende forhold leverte hun det lengste hoppet i begge omganger, og hun vant med hele 30,2 poeng ned til Yuki Ito.

  • Lundby i ledelsen

    Maren Lundby fra Kolbu fortsetter å imponere, og leder etter første omgang i dagens verdenscuprenn i hopp. Hun fikk trekk av dommeren etter en ustø landing, men leder likevel med 7 poeng.

  • Stoppet med hasj i bilen

    En bilfører ble i natt stanset av politiet på Fylkesvei 222 i Hamar, mistenkt for å være påvirket av alkohol. Det ble også funnet en mindre mengde hasj i bilen. Det har blitt tatt blodprøve av mannen, og politiet har opprettet sak.