To fanger på rømmen i Hedmark

En mann i 30-årene rømte fra Bruvoll fengsel i Nord-Odal lørdag og en mann i 20-årene stakk av fra Hedmark fengsel på Ilseng samme kveld. Politiet er interessert i tips fra publikum.

Bruvoll Fengsel
Foto: Kriminalomsorgen

Det melder politiet på Twitter søndag ettermiddag. Ingen av fangene anses for å være farlige. Begge var fengslet for vinningskriminalitet.

Klatret trolig over gjerde

Den innsatte som rømte fra Bruvoll fengsel hadde svart allværsjakke, svart bukse og svarte joggesko da han forsvant fra fengslet.

– Vi mener at han stakk av fra fengslet ved å klatre over et gjerde. Trolig skjedde dette mellom 19.30 og 20.00 lørdag kveld, sier operasjonsleder Per Solberg ved Innlandet politidistrikt.

Mannen er 170–175 centimeter høy. 34-åringen har slank kroppsbygning.

Mannen kommer opprinnelig fra Moldova, og skulle om ikke lenge uttransporteres til hjemlandet for å sone resten av dommen der.

Mannen som rømte fra Hedmark fengsel på Ilseng kommer opprinnelig fra Polen. Mannen er 176 centimeter høy. Han var iført svart bukse med lyse striper, mørk hettegenser og lys T-skjorte da han forsvant fra fengslet.

29-åringen satt varetektsfengslet siktet for smugling av alkohol. Bilder fra et overvåkningskamera viser at mannen hoppet over et gjerde og rømte rundt klokken 22.00 lørdag kveld.

Soning for kortere og lengre dommer

Bruvoll fengsel har 70 soningsplasser. Fengslet ble opprettet som et midlertidig tiltak for å avvikle soningskøene høsten 2006. I 2009 ble det etablert som et permanent fengsel og kom inn under Hedmark fengsel i 2010.

På Bruvoll er det tilrettelagt for innsatte som soner lengre dommer, men avdelingen har også innsatte på korte dommer.

Hedmark fengsel på Ilseng er en avdeling med lavt sikkerhetsnivå med 86 soningsplasser. På Ilseng soner de aller fleste korte dommer.

– Vi varslet alle patruljer og det er blitt søkt etter de som rømte i området rundt de to fengslene. I tillegg har vi jobbet ut fra etterretningsopplysninger. Ingenting har ført fram og derfor har vi nå gått ut med saken i håp om at tips fra publikum kan hjelpe oss, sier Solberg.