NRK Meny
Normal

To ekstra på hver vakt

Haslemoen transittmottak styrker bemanningen enda en gang etter flere branntilløp

Møte om brannsikkerheten på Haslemoen

Ordfører Kjell Konterud, brannsjef Nils Erik Haagenrud og mottaksleder Kjell Åge Moen drøfter brannsikkerheten.

Foto: Frode Meskau / NRK

- To ekstra mann per vakt, var kravet fra brannsjefen i Midt-Hedmark, Nils Erik Haagenrud, for ikke å stenge Haslemoen transittmottak på krisemøtet mandag formiddag. Det sa Hero som driver mottaket, ja til.

14 mann på vakt

- Blir ikke brannsikkerheten på Haslemoen bedre, er det aktuelt å stenge asylmottaket, sa Haagenrud før møtet. Han sa også at alle utrykningene til Haslemoen svekker brannsikkerheten ellers i Midt-Hedmark. Noe måtte gjøres.

Beslutningen om å styrke bemanningen betyr at det fra nå blir 14 ansatte på hver vakt på Haslemoen. Begrunnelsen for å øke bemanningen er utelukkende av hensyn til brannsikkerheten på mottaket.

Ekstravaktene kan godt være Securitas-vakter.

(Saken fortsetter under TV-innslaget)

Video Truer med å stenge Haslemoen

Flere branntilløp

Mandag formiddag møtte brannsjefen ordfører Kjell Konterud i Våler og mottaksleder Kjell Åge Moen. Med på møtet var også lensmann Bjørn Trumet. Stengning av mottaket sto på dagsorden.

Haagenrud sier driverne av mottaket har ansvaret for sikkerheten til beboerne. Etter møtet mandag sa Haagenrud at det etter en mer vakthold, skal lite til før mottaket blir stengt.

Brann Haslemoen

Haslemoen asylmottak kan bli stengt.

Foto: Lars Nyland / Pressephoto

Det er ikke brannvesenets problem om beboerne på mottaket må omplasseres. - Brannvesenet vurderer kun brannsikkerheten, sier Haagenrud.

I løpet av helga var det flere branntilløp på asylmottaket på Haslemoen. En mann i 20-åra sitter i arresten etter å ha tent på flere søppeldunker inne på mottaket søndag kveld.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • – Listhaug må gå

  Hilde Ekeberg fra Oppland KrF og sentralstyremedlem i partiet, sier Erna Solberg nå må ta ansvar som regjeringssjef og rydde opp. Ekeberg mener KrFs vedtak om mistillit er riktig. – Listhaug har gått over streken, sier hun.

  Hilde Ekeberg
 • Einar Busterud vil ha fire nye år

  Hamarordfører Einar Busterud ønsker fire nye år som ordfører i Hamar. På årsmøtet i By- og bygdelista i kveld gjorde han det klart at han stiller seg til disposisjon for en ny periode.

  Einar Busterud, tidligere ordfører i Hamar
  Foto: Knut Sveen / NRK