NRK Meny
Normal

Tjente fett på hockey

Ikke alle idrettsstjerner har fet lommebok, men Patrick Thoresen er en av vinnerene.

Patrick Thoresen
Foto: Ryan Remiorz / AP

Dårlig med inntekt

Edvald Boasson Hagen har hatt en fantastisk sykkelsesong med suksess blant annet i England Rundt og Polen Rundt. Og han har nå blitt kåret til verdens sjette beste syklist. Men 2008 var ikke et stort år for ham økonomisk, ifølge skattelistene. Han står nemlig oppført med kun 27.000 kroner i inntekt, men kan trøste seg med en liten formue på 653.000 kroner.

Se skattelistene 2008 her

Innlandets langrennskometer Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg gjør foreløpig ikke store penger på suksessen i skisporet. Johaug fra Dalsbygda i Østerdalen tjente 310.000 kroner på skisporten i 2008. Flugstad Østberg fra Gjøvik tjente kun 15.000 kroner i 2008.

Da er det langt fram til ishockey-spiller Patrick Thoresen fra Hamar som gjør suksess internasjonalt. Han spiller nå i Russland, og tjente ifjor 2,6 millioner kroner på idretten.

Synkende skute

HamKam er både sportslig og økonomisk i et ordentlig uføre. Dagens HamKam-trener Vegard Skogheim var i fjor assistentrener og er ikke i nærheten av Thoresens lønnssnivå. Skogheim hadde i fjor en inntekt på i overkant av 455.000 kroner.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Vil felle Slettås-flokken

    SP fremmer i dag forslag i Stortinget om å felle Slettås-flokken. De ber regjeringen gi fellingstillatelse for ulvene i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske. Begrunnelsen fra partiet er at flokken truer lokale næringer og oppfører seg aggressivt.

  • Rekordavtale for Intek

    Intek Engineering på Raufoss har skrevet under sin største ordre noensinne. De skal ifølge Oppland Arbeiderblad bygge alt produksjonsutstyr som Siemens trenger i produksjon av batterier til skipsfart. De vil ikke si hvor mye avtalen er verdt.