NRK Meny
Normal

Tiril (12) danser i verdenskjent musikal

I høst hadde musikalen Billy Elliott premiere på Folketeateret i Oslo. På scenen stod ei 12 år gammel jente fra Tynset.

Tiril Ramberg

Tiril Ramberg viser frem dansetrinnene fra musikalen Billy Elliott.

Foto: Stein Schinstad / NRK

Musikalen Billy Elliott har gått for fulle hus på West End i London siden 2005. Over åtte millioner har sett den, og i år ble den for første gang opp i et land utenfor Storbritannia.

– I mars var jeg på audition sammen med 1000 andre jenter. Det var veldig gøy å få rollen, sier Tiril Ramberg til NRK.

Tett skjema

Tiril så tilfeldigvis en annonse for musikalen da hun var på ferie i Sverige, og meldte seg på for moro skyld. Hun fikk rollen som Karen, ei jente som er mye mer vimsete enn hun selv kan tillate seg å være. Programmet er tett, så struktur er et nøkkelord for å holde tritt.

Billy Elliot

Musikalen Billy Elliott spilles for første gang utenfor Storbritannia.

Foto: John Andresen

– Frem til skolen startet var det øving fra klokka ti til fire hver dag, bortsett fra mandag, som var fri. Etter at skolen startet øvde vi fra klokka fire og utover kvelden frem mot premieren, sier hun om den intense tida.

Lite nerver

Tiril har to replikker i musikalen og er involvert i mange dansenumre. Da musikalen hadde premiere i september holdt hun nervene i sjakk.

– Det var veldig gøy og jeg var faktisk ikke så veldig nervøs. Jeg kjente jo nervene når jeg var på scena, men det gikk fint, sier hun .

Billy Elliot handler om en ung gutts kamp i et mannsdominert miljø for å bli ballettdanser. Oppsetningen spilles til 20. desember.