NRK Meny
Normal

Sendte 1563 bilder av kroppen sin

ELVERUM (NRK): Ei 13 år gammel jente sendte et stort antall bilder av kroppen sin til mannen i 40-årene. Han skal ha presset hardt for å få intime bilder.

Aktor Thorbjørn Klundseter, forsvarer Jostein Løken

SØR-ØSTERDAL TINGRETT: Aktor Thorbjørn Klundseter i samtale med forsvarer Jostein Løken under rettssaken i Sør-Østerdal tingrett. Det er satt av flere uker til saken.

Foto: Linda Vespestad / NRK

– Dette var bare sorgen, var beskjeden 13-åringen fikk etter at hun hadde sendt flere bilder av overkroppen sin til den overgrepstiltalte elverumsmannen.

Han syntes bildene var uklare og krevde at jenta sendte flere bilder. Hun sa hun skulle sende i morgen, men fikk til svar: – Du tar noen nå. 15 bra bilder.

Og jenta gjorde som hun ble bedt om. I løpet av sju-åtte måneder sendte hun 1563 bilder og videoer av kroppen sin.

– Truet og presset

En elverumsmann i 40-årene innrømmer at han truet 38 jenter til å sende ham intime bilder og videoer.

Han truet med å publisere bilder de allerede hadde sendt ham på internett, hvis de ikke gjorde som han sa. Han ga også noen jenter ladekort.

Under rettssaken i Sør-Østerdal tingrett på torsdag fortalte en jente at det plutselig var 1000 kroner på ladekortet på mobilen, og hun fikk beskjed om at nå må du sende bilder.

Odd Henning Svalheim

BISTANDSADVOKAT: Advokat Odd Henning Svalheim er bistandsadvokat for jentene.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Jenta forklarte at hun ikke turde å gjøre noe annet, fordi hun fryktet at han skulle publisere bildene. Hun følte seg dum som sendte bilder.

Hun syntes det var skremmende og ekkelt å vite at hun hadde sendt bilder til en voksen mann. Chatteloggen mellom de to ble lest opp i retten, og den viser at tiltalte presset 13-åringen hardt for bilder og videoer. Ofte sent på kvelden, men også på dagen.

Kontakten ble brutt da elverumsmannen ble pågrepet.

Voldtekt

Mannen er også tiltalt for tre voldtekter, fordi han har fått jenter til å utføre seksuelle handlinger på seg sjøl. Blant disse er ei jente som var 12 år da hun ble kontaktet på Instagram av tiltalte, som utga seg for å være ei jente.

Etter hvert ble hun spurt om hun kunne sende et bilde av seg sjøl i topp, og så uten topp. Så måtte hun sende flere bilder.

I avhør fortalte jenta at hun ikke ville, men at hun følte seg tvunget fordi hun også ble truet med at bilder ville bli spredt på internett.

Redd foreldrene skal få vite

Hun synes det er vanskelig å snakke om hva hun måtte gjøre med seg sjøl på bildene og videoene, og sier stadig vekk at hun ikke husker når kvinnen som avhører henne spør. Hun er også redd for at foreldrene skal få vite om det.

– Jeg sendte bilder av kroppsdeler.

– Hvilke kroppsdeler?

– Alt, sier jenta, som ikke vil gå i detaljer fordi hun synes det er flaut og ekkelt.

Hun forteller at tiltalte kontaktet henne hver dag og store deler av dagen helt fram til 20-21-tida på kvelden.

I løpet av cirka seks uker sendte hun over 800 bilder og åtte filmer.