NRK Meny
Normal

Overgrepstiltalt kastet ut fra Sanderud

63-åringen som er tiltalt for medvirkning til overgrepene i Alvdal er kastet ut fra Sanderud Sykehus og får dermed ikke følge sin egen rettssak. Det er ikke lenger plass på det psykiatriske sykehuset i Stange.

Johnny Christian Schill

Advokat Johnny Christian Schill sier hans klient har krav på å være tilstede i retten.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

- Dette går ikke an. Min klient har rett til å følge forhandlingene i rettssaken mot seg selv, sier forsvarer Johnny Christian Schill.

Ikke plass

63-åringen er under behandling ved Distriktspsykiatrisk Senter (DPS) på Tynset. Men under rettssaken om overgrepene i Alvdal har han fått bo på Sanderud Sykehus i Stange for å ha mulighet til å møte i retten i Elverum hver dag.

Men i går ble han plutselig kastet ut og sendt tilbake til Tynset.

- Vi har bare fått beskjed om at avtalen om opphold på Sanderud er brutt. Vi vet ikke hvorfor, sier Johnny Christian Schill.

Kommunikasjonsdirektør Stein Tronsmoen ved Sykehuset Innlandet sier til NRK at mannen ikke får bo på sykehuset på grunn av plassmangel.

– Nå har de ikke plass til han lenger, sier Tronsmoen.

Ifølge advokaten, sier legen som er medisinsk ansvarlig for 63-åringen, at det ikke er forsvarlig å la ham bo alene på hotell mens rettssaken pågår. Dermed må han være på Tynset.

– Vi håper å finne en løsning på dette veldig fort. Min klient ønsker å være tilstede i retten og det har han krav på også, sier Schill.

Har erkjent skyld

63-åringen er tilalt for medvirkning til overgrep mot barna i Alvdal og for krenkende atferd.

Han var i huset da det hovedtiltalte paret forgrep seg på barna, uten å gjøre noe for å stoppe det, og han hadde sex med moren mens barna var tilstede.

Han har erkjent straffskyld for det og forklart seg om sin rolle i retten.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.