NRK Meny
Normal

Tiltalt for drap, erkjenner ikke skyld

En mann i 60-åra fra Gjøvik er tiltalt for drap under skjerpende omstendigheter. Mannen skal i fjor høst ha drept en jevnaldrende mann i en leilighet på Kopperud i Gjøvik.

Boligblokk på Kopperud i Gjøvik.

En mann ble funnet død på Kopperud i Gjøvik i september i fjor.

Foto: Arne Sørenes

Statsadvokat Iris Storås sier tiltalen kommer etter en omfattende etterforskning ved Gjøvik politistasjon.

– Etter påtalemyndighetens vurdering har vedkommende begått drap mot avdøde, med en grovhet slik at man også har valgt å ta ut tiltale under skjerpende omstendigheter, sier Storås.

Grov vold

Mannen skal i fjor høst ha drept en mann i en leilighet i Gjøvik. Den drepte 52-åringen ble funnet med omfattende hodeskader to dager etter at drapet skal ha skjedd. Omstendighetene rundt drapet vil ikke Storås gå nærmere inn på.

– Drapet er begått ved bruk av grov vold, det er det jeg kan si, sier Storås.

Den tiltalte og offeret skal ha kjent hverandre. Storås vil ikke kommentere hva som var motivet for drapet. Det var tidligere også siktet tre andre personer i saken, men Storås sier at disse siktelsene er frafalt.

Erkjenner ikke skyld

Den tiltaltes forsvarer Gunhild Lærum, sier at hennes klient ikke erkjenner straffskyld.

– Han er forundret og mener at det ikke er beviser mot han. Han mener seg uskyldig og er oppgitt over at tiltalen er som den er, sier Lærum.

Hun sier at den tiltalte og den drepte ikke hadde noen spesielle relasjoner, men at de var i samme festlige lag i den aktuelle leiligheten.

Tiltale med streng straff

Statsadvokat Storås sier at saken er svært alvorlig.

– Dette er en sak hvor det er tatt ut tiltale med en strafferamme på lovens strengeste straff på fengsel i 21 år, sier Storås.

Mannen som ble drept var tidligere rusmisbruker, men Storås sier at det ikke har noen betydning i forhold til tiltalen som foreligger.

Den drepte hadde ansvar for en sønn på 17 år, og det vil bli fremmet krav av bistandsadvokat om oppreisning til etterlatte på mellom 120 000 og 200 000 kroner.

Saken skal behandles i Gjøvik tingrett fra 8. mai, og det er satt av sju dager til saken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Skepsis til asylmottak i Sel

    Politikerne i Sel kommune er skeptiske til at det nok en gang kan bli asylmottak på Rondeslottet hotell på Raphamn. Ordfører Dag Erik Pryhn mener det skaper store utfordringer med et asylmottak på fjellet 12-14 kilometer fra Otta sentrum.

  • Hver fjerde tenåring er ensom

    Hver fjerde tenåring sliter med ensomhet, viser undersøkelsen "ungdata", utført blant ungdom over hele landet. Nå vil Røde Kors satse ekstra på tiltak som også kan fange opp ungdom som faller utenfor.
    I Innlandet er det etablert flere møteplasser.

  • Svenkerud ny leder Innlandet Høyre

    Lise Berger Svenkerud fra Våler er nominert som leder av det nye Innlandet Høyre som skal erstatte de gamle fylkespartiene. Magnhild Huseby Bolstad fra Sør-Aurdal blir første nestleder og Kai Ove Berg fra Ringsaker andre nestleder.

    Lise Berger Svenkerud, leder i Hedmark Høyre
    Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK