NRK Meny
Normal

Tiltalt for å ha drept kona med kniv

En mann i 30-årene er tiltalt for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter etter at han drepte sin kone med 20 knivstikk.

Politiet etterforsker drap i Hamar

DREPT: Kvinnen ble funnet drept bak det gamle Jorkjend-bygget ved Maxi Storsenter i Hamar.

Foto: Stein Schinstad / NRK

Det var i oktober i fjor at en kvinne ble funnet drept i nærheten av Maxi Storsenter i Hamar. Kvinnen lå bak det gamle bygget ved Jorkjend bil.

Hun var asylsøker fra Afghanistan, og hennes mann ble pågrepet og siktet for drapet. Han er også asylsøker. Sammen har de to små barn.

Han nektet først for å ha noe med drapet å gjøre, men innrømmet etter hvert straffskyld. Han har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet.

Kan få flere års fengsel

Nå er mannen tiltalt for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter å ha forvoldt en annens død.

– Dette er en alvorlig sak, og kan i prinsippet ende med lovens strengeste straff, i alle fall en straff som er relativ høy hvis han blir dømt, sier aktor i saken, førstestatsadvokat Arne I. Dymbe.

Ifølge tiltalen skal mannen ha knivstukket sin kone cirka 20 ganger bakfra i hodet, nakken og øvre del av ryggen, slik at hun døde. Strafferammen er 21 års fengsel.

Rettssaken skal gå i Hedmarken tingrett fra 7. til 11. september.

Mannens forsvarer har ikke vært tilgjengelig for en kommentar.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
 • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.