NRK Meny
Normal

Tiltalt etter grovt ran av taxisjåfør

De to personene som i fjor overfalt en drosjesjåfør ved Sjoa er nå tiltalt for grovt ran.

Vidar Christian Kjær

Vidar Christian Kjær kom seg unna da et par angrep ham i drosjen i fjor sommer. Her på sjukehuset kort tid etter hendelsen.

Foto: Terje Gording Hong / NRK

I tiltalen betegnes ranet som grovt fordi det ble brukt grov vold og/eller gjaldt betydelig verdi.

Ifølge Straffelovens paragraf 268 kan grovt ran straffes med fengsel inntil 12 år. Om alvorlighetsgraden er død eller betydelig skade på legeme eller helse, kan tiltalte straffes med fengsel inntil 21 år.

Tok kvelertak

De to er også tiltalt for å ha stjålet en koffert på toget mellom Drammen og Lillehammer. I tillegg er mannen tiltalt for brudd på vegtrafikkloven og legemiddelloven.

Det hele begynte da et engelsktalende par kom inn i Vidar Christian Kjær sin drosje på Lillehammer 26. juni i fjor. Paret ville til Dombås, som er en relativt lang tur, men heller ikke uvanlig.

Underveis ville passasjerene stoppe flere ganger for å røyke, og da de kom til Sjoa fikk drosjesjåføren beskjed om å kjøre bilen ned på en skogsbilvei ved elva. Der tok mannen kvelertak på Kjær fra baksetet.

– Han klemte like hardt hele tiden, og prøvde nærmest å få meg til å roe meg så jeg ikke skulle kjempe imot. Men det gjorde jeg, for jeg kjente dødsangsten, sa Kjær i et intervju med NRK like etter hendelsen.

Kom seg unna

Kjær gjorde motstand, og kom seg etter hvert løs. Da han falt ut av bilen, ble han slått, lugget og kloret mens han lå nede. Mannen skal ha fulgt etter og truet med å skyte ham.

Men sjåføren kom seg opp på veien og fikk stoppet en bil. Paret stakk deretter av med drosjen, som de kjørte nordover til Trondheim.

Til tross for basketaket var ikke de fysiske skadene så alvorlige, men drosjesjåføren var sterkt preget da han snakket med NRK.