77-åring ranet og banket opp hjemme- fire har tilstått

Fire personer har innrømmet å stå bak et svært brutalt ran i Eidskog i august 2016. En 77-åring ble bundet og utsatt for massiv vold i sitt eget hjem.

Ran i Finsrudveien i Eidskog

ARRESTERT: Fire menn har erkjent grovt ran i Eidskog.

Foto: Vera Wold

To av de pågrepne er fra Østfold, en fra Akershus og en fra Eidskog. Mennene er i aldersgruppen 19–39 år og har kjennskap til hverandre og er kjent av politiet. Dette kom frem på en pressekonferanse på Kongsvinger politistasjon onsdag morgen.

Gjennombrudd

– I sommer fikk vi et gjennombrudd. Etterforskingen ledet til at vi nå har fire personer som er siktet i saken, sier politiadvokat Ellen Malmberg.

Den første personen ble pågrepet i august, ca. ett år etter ranet. Sistemann ble pågrepet 4. desember.

– Ranet ble utført på en svært brutalt, fornærmende ble påført alvorlig skader. Sier politioverbetjent ved Kongsvinger politistasjon Ingar Høye.

Ran Eidskog

FORNØYD: Politioverbetjent Ingar Høye og politiadvokat Ellen Malmberg er fornøyd med at saken synes å være løst.

Foto: Arne Trolldalen / NRK

77-åringen ble overfalt i sitt eget hjem på Finnsrud i Eidskog. Han ble bundet og utsatt for grov vold. Den fornærmede måtte til sykehus og var tydlig preget av overfallet.

– Medisinks sett kan vi ikke svare på hvordan fornærmede har det, vi har hatt dialog med fornærmede og det virker som det går helt greit.

Etterforskes fortsatt

Politiet mener det bare var disse fire med på selve ranet. Men de utelukker ikke at det har vært flere personer med på planlegging, og kan ikke utelukke flere arrestasjoner.

Politiet forventer at hovedforhandling i retten vil skje våren 2018. På grunn av at saken fortsatt etterforskes kan de ikke komme med detaljer rundt hva som ble stjålet eller hva gjennombruddet var. De fire mennene er siktet for grovt ran med strafferamme på 15 år.

Bare èn fenglset

Den siste som ble arrestert sitter inne til 12. Januar. De tre andre er løslatt.

– De har erkjent det straffbare forholdet. Og selv om poliet krever fengsling er det ikke alltid man får medhold i retten. Politiet har bedt om fenglsing på hvertfall en person, som ikke fikk medhold i retten.