Tillitsvalgt: – Venter tøffe lokale oppgjør

1500 industriarbeidere på Raufoss er fornøyd etter at hovedkravene ble ivaretatt. Kronetilleggene må vi nå kjempe om lokalt, sier stedlig tillitsvalgt for Fellesforbundet.

Raufoss industripark

1500 ansatte var klare til streik dersom det ikke ble noen løsning i natt.

Fikk det viktigste

– Jeg var litt spent da jeg sto opp i dag tidlig sier studieleder i Fellesforbundet Raufoss Arne Skaugerud. Han sier det har vært særlig viktig med en løsning for alle parter og at dette har vært et hovedmål hele veien. Derfor ble han ikke så veldig overrasket når han skjønte det var en løsning på gang og at det ble forhandlinger på overtid.

Les: Nulloppgjør i industrien

I industriklyngen på Raufoss i Vestre Toten er det mellom 15 og 1600 arbeidere som er organisert i Fellesforbundet. Streikeviljen var stor før årets lønnsoppgjør.

Nammo på Raufoss

Ammunisjonsbedriften NAMMO er en av bedriftene i industriklyngen på Raufoss der de ansatte har vært klare til å gå til streik.

Foto: Jorun Vang / NRK

– Det som har vært viktig for våre medlemmer, forteller Skaugerud, har vært pensjon. Det at de unge får pensjonspoeng fra første krone har vært særlig viktig for arbeiderne på Raufoss. Det samme gjelder permisjonsreglene og særlig når tidene i oljebransjen er så usikre som nå.

– På meg virker det som hovedkravene fra Raufoss sin side er ivaretatt.

Arne Skaugerud, studieleder Fellesforbundet avdeling 23

Blir opp til enkeltbedriftene

Når det gjelder kronetillegget som ikke kom gjennom de sentrale forhandlingene, vil de måtte hentes ut når de lokale forhandlingene starter i juni. Da avhenger resultatet av den enkelte bedrifts økonomiske situasjon, forteller Skaugerud.

Arne Skaugerud

FORNØYD: Arne Skaugerud, studieleder i Fellesforbundet Raufoss, tror medlemmene vil være fornøyde når de møter opp på jobb mandag morgen.

Foto: Privat

Også ved tidligere nulloppgjør har det vist seg at kronetillegget må tas ut lokalt. Her vil det bli bedriftenes lønnsomhet, konkurranseevne, fremtidsutsikter og arbeidskraftsituasjon som blir avgjørend for hvor mye det er mulig å få ut, mener den stedlige tillitsvalgte på Raufoss.

Skaugerud regner med å møte fornøyde ansatte når han er tilbake på jobb mandag. Han tror folk er godt fornøyd og at oppgjøret ble en løsning som alle kan leve med.