NRK Meny
Normal

Tilbyr massasje i kaffegrut

LEMONSJØEN (NRK): De fleste kaster gruten når kaffen er inntatt. Ikke budeia på Kalven seter. Der kan du masseres i kaffegrut.

Håndmassasje i kaffegrut

GJENBRUK: Budeie Anne-Mari Sandvær var lei av å måtte kaste kaffegrut.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

– Vi har ikkje kyr på setra, så vi trengte et supplement, sier kaffebudeie Anne-Mari Sandvær som driver Kalven seter ved Lemonsjøen.

Hun ville servere folk god kaffe etter fjellturen.

– Istedenfor ku på beite så bruker vi mykje melkeprodukter her oppe, sier Sandvær.

Budeie frister med seterspa

Gjenbruk til glede

Sandvær er voks opp med kokkeforeldre og er opptatt av at mat kan spores og lages fra bunnen av. Hun var lei av å måtte kaste all den fine kaffegruten etter at ho skaffa seg ei diger baristamaskin til setra.

Kalven seter ved Lemonsjøen

FJELLOPPLEVELSER: Kalven seter ligger tett inntil riksveg 51 ved Lemonsjøen

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

En spesiell opplevelse i denne atmosfæren, men det er fryktelig fint da. Hendene mine ble så mjuke og gode.

Eva Christin Austrem, fjellturist

Eva Christin Austrem var innom setra og fikk kaffe både innvortes og massert inn i hendene. Hun likte godt å få følelsen av luksus oppe i fjellet og var fornøyd med resultatet.

Kaffeskrubb

Seterdriver Anne-Mari Sandvær og behandler Unni Høiby blander kaffegruten med havsalt, lavendel og kokosolje, og de har stor tro på helseeffekten av kaffegrutmassasje.

– Den øker blodsirkulasjonen og gir nytt liv til huden din, sier budeia. Høiby håper også at turistene velger å bli litt lenger i området takket være slike god kaffe og kaffemassasje.

Kaffegrutbehandling på Kalven seter

KAFFESKRUBB: Eva Christin Austrem får tilbud om kaffegrutbehandling av seterbudeia Anne-Mari Sandvær.

Kaffegruten er kanskje anvendelig til flere ting, istedenfor å kaste den i søpla?

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre fikk forenklet forelegg

    Tre personer fikk forenklet forelegg etter at de ble tatt i fartskontroll på riksvei 25 ved Flishøgda i Elverum lørdag kveld. Høyeste hastighet ble målt til 115 kilometer i timen i en 80 sone.

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.