NRK Meny
Normal

Tilbudt helikoptertur og tannpleie for startnummer til birken

Mange syklister er svært så kreative i sin jakt på startnummer til Birkebeinerrittet. Rittleder Tone Lien er tilbudt alt fra middag til gratis tannpleie i bytte mot et startnummer.

Daglig leder for Birkebeinerrittet, Tone Lien

Tone Lien blir tilbudt både det ene og det andre i bytte mot et startnummer i Birkebeinerrittet.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Det er syklister som ikke klarte å få startnummer til hverken fredagsbirken eller rittet på lørdag som tilbyr Tone Lien litt av hvert for en plass i rittet.

Lar seg ikke friste

Lien sier til Hamar Arbeiderblad at det har kommet veldig mange tilbud opp igjennom årene.

– En kar som forhåpentlig var tannlege, kom med tilbud om gratis tannlegebehandling. En annen inviterte meg på helikoptertur. En kar som skrøt av at han var en kjekk type med italienske aner, tilbød middag på byen. Også blomster da, og noen tilbud har vært av mer privat tilsnitt.

Foreløpig har hun ikke latt seg friste av beilierne. Lørdagens Birkebeinerritt ble fulltegnet på 41 sekunder. Da var 18 000 syklister påmeldt.

Fortsatt startnumrer igjen

Også firmaer har kommet med tilbud om blant annet datatjenester og leveranser til matstasjoner. Det er fortsatt mulighet å skaffe seg startnummer til rittet på blant annet finn.no.

Til sammen 26 000 syklister skal sykle fra Rena til Lillehammer på fredag og lørdag. Første rittet ble arrangert i 1994 og da var det 2 500 deltakere på startstreken.

Den 11. november er det påmelding til neste års ritt.

Se video av hele birkebeinerløypa!

Video Syklist i Birkebeinerrittet 2009
Foto: Nyhetsspiller