Tilbake i Tippeligaen

Kongsvinger vant helt fortjent kvalik-finalen mot Sarpsborg 3-1.

Gjemselund.

Sarpsborgs opprykkshåp levde bare i en halvtime. Kongsvingers jetstart ga 3-1-seier og suksess for trener Øyvind Eide (27). Dermed blir Eide eliteseriens desidert yngste trener neste år. Ti år etter at KIL rykket ned, er de tilbake i toppserien.

3-0 etter 30 minutter

Det tok bare 30 minutter å sikre seieren torsdag. Olav Tuelo Johannesen scoret to ganger. Først ute var Edier Frejd etter bare fem minutter. Sarpsborg gjorde en rekke feil defensivt og ble straffet hardt og kontant på Gjemselund. Det meste så helt kjørt ut på 3-0. Men Øyvind Hoås skjøt inn reduseringen før pause. Dermed livnet det til for fullt igjen. Begge lag hadde gode sjanser til scoring. Men andreomgangen ble målløs og ga 5-4 sammenlagt til ellevill jubel fra de fleste på tribunene. Sarpsborg ga fra seg et noe unødvendig mål på overtid i den første kampen. Det ble kostbart. KIL har ikke spilt i toppserien siden 1999. Klubbens beste plassering der er sølvet fra 1992.