NRK Meny
Normal

Tilbake etter skade: Ble helt

Etter flere uker ute med ryggplager, ble Morten Nergaard helten da Elverum vant mot sveitsiske Kadetten i Terningen Arena onsdag kveld.

Håndball herrer: Champions League Elverum - Kadetten Schaffhausen

FEIRING: Nergaard jubler etter en av mange redninger i førsteomgang.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Sterkt keeperspill gjorde det vanskelig for sveitsiske Kadetten i Terningen Arena onsdag kveld. I tillegg til storspill fra Morten Nergaard, rant scoringene inn på motsatt side av banen.

– Det er som elgjakta på Elverum, prikkskyting hver eneste gang, sa Viasat 4s kommentator Daniel Høglund.

Firemålseieren betyr to nye poeng for tredje kamp på rad. Dermed har laget store muligheter til å avansere fra gruppespillet.

Revansjelystne

Elevrums sisteskanse har slitt med skade i ryggen og vært ute av spill i nesten fire uker. Onsdag var han friskmeldt og sørget for at gjestene slet med å få nettkjenninger. Han noterte seg også på scoringslisten selv med et langskudd halvveis ut i andreomgang.

– Det er helt fantastisk. Han har ikke trent på fire uker, sa Michael Apelgren til Viasat etter kampen.

– Overskudd er undervurdert. Ryggen er fin. Den blir verre i morgen, men det tåler vi, sa Nergaard.

Publikumsrekord

I tillegg til storspill på banen, hadde også Elverum andre ting å feire. 2410 tilskuerne på tribunen er publikumsrekord i Terningen Arena i Mesterliga-sammenheng og det nest høyeste publikumstallet i noensinne.

Seieren over Kadetten betyr tabelltopp for Elverum med åtte poeng sammenlagt. Også danske Skjern og slovenske Velenje har åtte poeng med en kamp mindre spilt. Det gjenstår tre kamper i gruppespillet.

Håndball herrer: Champions League Elverum - Kadetten Schaffhausen

JUBEL: Elverums Richard Hanisch jubler for scoring i førsteomgang.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Tilbyr grønt boliglån

  Elverum vekst og Sparebank1 Østlandet har inngått avtale om at boligkjøpere i Ydalir får grønt boliglån til svært gunstig rente. Det skriver Østlendingen. Ydalir skal bli en nullutslipps-bydel i Elverum. De grønne boliglånene vil tilbys fra 1. mars.

 • Vurderer å stramme inn alkoholregel

  Flere sentrale politikere i fylkestingene i Hedmark og Oppland ønsker å vurdere innstramninger i alkoholreglementet for middager i fylkestingene.
  Fylkesordfører i Oppland, Even Aleksander Hagen, ønsker å drøfte dette i det nye Innlandet fylkesting.

 • I retten for cannabisproduksjon

  Fire menn må i dag møte i Glåmdal tingrett tiltalt for produksjon av store mengder cannabis. Politiet mener at produksjonen var med tanke på salg. Det er satt av tre dager til saken som har en strafferamme på inntil 10 års fengsel.