NRK Meny
Normal

Tilbake etter skade: Ble helt

Etter flere uker ute med ryggplager, ble Morten Nergaard helten da Elverum vant mot sveitsiske Kadetten i Terningen Arena onsdag kveld.

Håndball herrer: Champions League Elverum - Kadetten Schaffhausen

FEIRING: Nergaard jubler etter en av mange redninger i førsteomgang.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Sterkt keeperspill gjorde det vanskelig for sveitsiske Kadetten i Terningen Arena onsdag kveld. I tillegg til storspill fra Morten Nergaard, rant scoringene inn på motsatt side av banen.

– Det er som elgjakta på Elverum, prikkskyting hver eneste gang, sa Viasat 4s kommentator Daniel Høglund.

Firemålseieren betyr to nye poeng for tredje kamp på rad. Dermed har laget store muligheter til å avansere fra gruppespillet.

Revansjelystne

Elevrums sisteskanse har slitt med skade i ryggen og vært ute av spill i nesten fire uker. Onsdag var han friskmeldt og sørget for at gjestene slet med å få nettkjenninger. Han noterte seg også på scoringslisten selv med et langskudd halvveis ut i andreomgang.

– Det er helt fantastisk. Han har ikke trent på fire uker, sa Michael Apelgren til Viasat etter kampen.

– Overskudd er undervurdert. Ryggen er fin. Den blir verre i morgen, men det tåler vi, sa Nergaard.

Publikumsrekord

I tillegg til storspill på banen, hadde også Elverum andre ting å feire. 2410 tilskuerne på tribunen er publikumsrekord i Terningen Arena i Mesterliga-sammenheng og det nest høyeste publikumstallet i noensinne.

Seieren over Kadetten betyr tabelltopp for Elverum med åtte poeng sammenlagt. Også danske Skjern og slovenske Velenje har åtte poeng med en kamp mindre spilt. Det gjenstår tre kamper i gruppespillet.

Håndball herrer: Champions League Elverum - Kadetten Schaffhausen

JUBEL: Elverums Richard Hanisch jubler for scoring i førsteomgang.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Uklart når veg åpnes etter snøras

    Det er ikke klart når fylkesveg 435 mellom Otta og Nord-Sel igjen kan åpnes for vanlig trafikk, etter snøraset i morges. Vegen er snart ryddet, men en geolog skal undersøke om det er fare for nye ras. Ingen personer eller biler ble tatt.

    Raset som stenger vegen
    Foto: Even Lusæter / NRK
  • Tak rast ned på lagerbygning.

    Inger personer ble skadd da taket på en lagerbygning på Fagernes raste sammen. Dette er en bygning inne på avsperret område. Politiet er på stedet for etterforskning.