NRK Meny
Normal

Til topps i Danmark

Katthult-vokalisten Aud Ingebjørg Heldaas fra Elverum ligger på toppen av danske hitlister med den skotske folkrock-gruppa Runrig.

 

Katthult-vokalist Aud Ingebjørg Heldaas til topps i Danmark

Det var i vår Aud Ingebjørg (Audi) ble spurt om å være en nordisk stemme på gruppas siste album og synge på gebrokkent engelsk. Hun er vokalist på låta "In Scandinavia", og albumet topper danske hitlister for fjerde uka på rad.

Runrig er et skotsk folkrockband som har holdt det gående i 30 år.

 

 

Platina

Katthult-vokalist Aud Ingebjørg Heldaas ble spurt om å synge gebrokkent engelsk på skotske Runrigs nye plate. Nå ligger albumet på toppen av danske hitlister for fjerde uke på rad.

Runrig har solgt til platina av albumet "Everything you see". Det gikk en stund en debatt i forumene blant Runrigs fans: Hvem er denne norske sangerinnen? Etter at noen til slutt fant ut av det, har Katthult opplevd mye oppmerksomhet fra utlandet, ikke minst har nedlastningene av Katthults låter økt.

Høydepunkt

Låta "In Scandinavia", der Audi er med, blir av flere fans og kritikere trukket frem som et av høydepunktene på Runrigs siste plate. Audi ble kontaktet av bandet i mai, etter at de hadde hørt Katthult på Internett og mente hennes stemme kunne passe til låta.

- Det var mildt sagt uvant å bli bedt om å synge mer gebrokkent, ler Audi Heldaas.

- Selvsagt hørte skottene at jeg var norsk uansett hvor flott engelsk jeg forsøkte å levere, men det var tydeligvis ikke nok. Her skulle en virkelig høre at det var en norsk dame som sang, og det syntes de visstnok var veldig eksotisk, sier Audi.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
 • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.