NRK Meny
Normal

Ung mann fikk røykskader etter matlaging

Brannvesen og politi rykket i natt ut da det oppstod røykutvikling i et hus på Eina i Oppland. En ung mann hadde sovnet fra matlagingen sin.

Laster kart, vennligst vent...

Operasjonsleder Trond Skjøld ved Vestoppland politidistrikt opplyser at det var en automatisk brannalarm i huset som varslet brannvesen og vaktselskap ved 0220-tiden i natt.

– Det viste seg at det var en ung mann i 20-årene som hadde laget seg litt mat og sovnet fra matlagingen. Dermed hadde det blitt røykutvikling. Han dro i seg en del giftig røyk slik at han da ble tatt med av ambulansen og kjørt til sykehuset på Gjøvik, opplyser Skjøld.

Tilstanden til mannen skal ikke være alvorlig. Ifølge politiet er røyken nå blitt luftet ut av huset. Politiet vil følge opp hendelsen.

– Patruljen som har vært på stedet vil skrive en undersøkelsessak som da blir registrert her hos politiet, opplyser operasjonsleder Trond Skjøld.

Brann i Elverum

Også brannvesenet i Elverum rykket ut tirsdag etter at det i morgentimene ble meldt om en brann i en enebolig på Jømna i Elverum.

Ifølge meldingene er huset overtent, og det pågår slokking på stedet. Ingen personer skal være kommet til skade i brannen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ønsker tips om brann

    Politiet ønsker tips fra publikum som har sett en mørkkledd person i forbindelse med en brann i Raufoss i kveld. Politiet tror brannen er påsatt etter funn av paller på en kasse over et kjøleaggregat, samt at det er sikret en video av hendelsen.

  • Brann i søppelkasse ved rådhus

    Det begynte å brenne i en søppelkasse utenfor rådhuset på Raufoss ved 21.30-tida. Brannen ble raskt slukket. Brannårsaken er ikke kjent, men politiet utelukker ikke at den kan være påsatt og gjør søk i området. Et vindu ble ødelagt i brannen.

  • Storseier for Lillehammer

    Lillehammer vant hele 5–1 over Stavanger oilers i en kamp i eliteserien i ishockey i kveld. Kampen ble dramatisk for Lillehammers Emil Nyhus som ble sendt til sykehuset etter en takling. Ifølge TV2 skal han ha fått en kraftig hjernerystelse.