NRK Meny
Normal

Til kamp mot vindmøllepark

Hytteeiere maner til kamp mot vindmølleplanene i Engerdal etter at konsekvensutredningen ble lagt fram i går. Austri Vind mener området egner seg veldig bra for kraftproduksjon.

Vindmølle
Foto: Frode Meskau / NRK

– Det mister fullstendig sin verdi som friluftsområde. Det er i dag et inngrepsfritt område, og det er ikke en gang tillat å plukke stein og ta de med seg hjem.

Det sier styreleder den lokale hytteforeningen, Leif Jørstad som skuer utover området Kvitholda-Gråhøgda i Engerdal.

I går ble konsekvensutredningen ved planene om en vindmøllepark lagt frem, og Austri Vind, som er et samarbeidsprosjekt for utvikling av vindkraft i Innlandet mener dette egner seg bra for vindmøllepark.

De ønsker 80 vindmøllemaster som er opp mot 180 meter høye. Men Jørstad er skeptisk. Han og mange hytteeiere frykter at vindmølleparken vil skremme vekk hytteturister, og hevder hytteslaget har minket.

Se TV-saken her:

 • Hytteiere maner til kamp mot vindmølleplanene i Engerdal etter at konsekvensutredningen ble lagt fram i går. Austri Vind mener området egner seg veldig bra for kraftproduksjon.

Tidligere har flere boikottet næringslivet som støtter planene om vindmøllemastene.

 • Flere bedrifter i Engerdal er urolige for framtida etter at hytteeiere i Engerdal Østfjell har oppfordra til boikott av det lokale næringslivet. Hytteeierne vil presse kommunen til å gi opp planene om vindmøllepark i Kvitvolaområdet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mot kald helg

  Det blir stort sett kuldegrader i Hedmark og Oppland i helga, seier meteorologen. Laurdag blir det truleg skya med enkelte sludd og snøbyer, og det kan også bli tåke i låglandet. Men likevel kan vi vente nokre solgløtt inn i mellom. Søndagen blir det bra vêr ifølgje meteorologen.

 • Elg langs vegane

  Det er mykje elg som går langs vegane i både Hedmark og Oppland i ettermiddag. Vegvesenet ber bilistar vere obs på dyra, og seier det mellom andre stadar er elg ved vegen på Rv 3 i Gjøvik-området, Rv 4 ved Harestua og langs E6 ved Brumunddal.

 • Trafikken går sakte

  PÅ E6 mellom Kolomoen og Harmar er det saktegåande trafikk. Det er stor trafikk gjennom vegarbeidsområdet, og køen heng igjen etter oppryddinga ved Uthus i Stange tidlegare i ettermiddag.