NRK Meny
Normal

Tidenes påske for flere alpinanlegg

Store alpinanlegg som Kvitfjell, Hafjell og Skeikampen melder om rekordpåske, med 15–20 prosents økning fra fjoråret.

Kvitfjell bygger ut

GOD STEMNING: Tidvis ruskevær satte ingen stopper for påsketuristene i alpinanleggene. Arkivfoto fra Kvitfjell.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

– Det har vært en veldig bra påske med både rekordbesøk og omsetningsøkning, oppsummert er vi svært godt fornøyd, sier Odd Stensrud, daglig leder for alpinanleggene i Hafjell og Kvitfjell.

Medregnet andre påskedag har 80.000 gjestet Kvitfjell og Hafjell, med en besøkstopp i Hafjell langfredag og påskeaften, med arrangementet Vinterlyd.

– Nesten 10.000 kjøpte heiskort på fredag, godt over 10.000 på lørdag, sier en fornøyd Stensrud.

Han mener at årsaken til det store besøket har vært at påska var tidlig, og at været har vært bra.

– Vi ser også en tendens til at nordmenn velger å legge ferien til alpinanleggene, det har vel både med valuta og situasjonen ellers å gjøre, tror Stensrud.

Odd Stensrud i Hafjell alpinanlegg

FORNØYD: Odd Stensrud sier årets påske kan være tidenes beste. – Det ser ut til at vi kan slå forrige topp-påske, sier han.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

Fullt i Trysil

Også i Trysil meldes det om svært gode besøkstall for overnatting, men antallet solgte heiskort har de foreløpig ikke oversikt over.

– Det har vært helt fullt på alle overnattingssteder. Det var det i fjor også, så vi regner ikke med å øke så mye prosentmessig, sier Gudrun Sanaker Lohne.

Hun forteller at folk bestilte overnatting tidligere i år for å sikre seg plass, og at flere velger å bli hele påskeuka.

På Skeikampen meldes det også om rekord, og nærmere 20 prosents økning fra fjorårets påske.

– Jeg tror dette er all time high for oss, og jeg har vært her i 22 år, sier avdelingsleder Alfred Bakken til GD.

Narvikfjellet

EKSOTISK: Narvikfjellet har hatt en rekordpåske, med nær 50 prosents økning fra fjoråret.

Foto: Narvikfjellet AS

Strålende i nord

Narvikfjellet er det største alpinanlegget i Nord-Norge, og med nydelig påskevær i starten av påsken kunne eierne med glede telle antall besøkende.

– Vi har hatt rekordomsetning, med nærmere 50 prosents økning fra i fjor, sier daglig leder Harald Kuraas.

Han forklarer økningen med et bedre anlegg etter at de har gjort noen investeringer, og et nydelig vær! Anlegget har hatt rundt 7000 unike gjester totalt i påsken, med høyest omsetning påskeaften.

Også Sørlendingene har også stått på ski i påskedagene.

– Vi er strålende fornøyd, vi hadde et toppår i fjor som vi tangerte i år, med 3500 besøkende i alpinanlegget på den beste dagen. Skulle ønske det var slik hele året, ler daglig leder Sture Pilegård.

Tall for landet ikke klare

Det er foreløpig ikke klart hvordan påsken ser ut for alle landets alpinanlegg sett under ett, men daglig leder Camilla Sylling Clausen i Alpinanleggenes landsforening sier at flere enkeltanlegg melder om gode tall.

– Omsetningen på landsbasis får vi først når mars-tallene er klare, forklarer hun.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ministeren legger ikke føringer

  Kommunalminister Jan Tore Sanner ønsker ikke å legge føringer for hvordan arbeidsplasser og funksjoner fordeles i Hedmark og Oppland når de to fylkene slås sammen. Forhandlingsutvalgene var i dag i møte med ministeren. – Ingen tvil om at vi har mange vanskelige oppgaver foran oss. Det vanskeligste er å fordele arbeidsplasser, sier fylkesråd i Hedmark, Aasa Gjestvang.

  En delegasjon fra Hedmark og Oppland på besøk hos kommunalminister Jan Tore Sanne
  Foto: Stein S. Schinstad / NRK
 • Palestinere mot Trump i Gjøvik

  Omlag 50 personer deltok i en markering i Gjøvik torsdag kveld mot Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinakomiteen i Oppland sto bak demonstrasjonen. De mener den norske regjeringa må gripe inn i fredsprosessen i området.

  Palestinademonstrasjon Gjøvik
  Foto: Mohammad Alkordi
 • Tre til sjekk etter trafikkulykke

  Tre personer er sendt til legevakt for en sjekk etter et trafikkuhell Moelv sentrum i ettermiddag. To biler var involvert i uhellet og trafikken dirigeres forbi stedet.