NRK Meny
Normal

Tippe-Thue på teppet

Styrelederen i Norsk Tipping måtte i dag stå til rette for kulturminister Trond Giske.

Sigmund Thue hos Viggo Johansen i Redaksjon EN

Styreleder Thue fortalte folket om at Nordby mister jobben, før han fortalte Nordby det.

Foto: NRK

 

 

Si din mening om tippesaken her

Kulturministeren er bekymret for anseelsen til Norsk Tipping, og kalte i dag inn styreleder Sigmund Thue for å be ham rydde opp i skattesnusksaken.

Vil ha svar

Styrelederen i Norsk Tipping fikk beskjed om å ordne opp med avgått tippedirektør Reidar Nordby jr.

- Departementet hadde et instendig ønske, for tippinga sin del, om at Thue og Nordby møtes for å lage en avtale de har en felles forståelse for. Det har vært litt ulike oppfatninger av hva som er ment.

Det sier stortingspolitiker for Arbeiderpartiet, Espen Johnsen

- Møtet skjer forhåpentligvis i løpet av dagen, slik at vi kan få en avklaring i løpet av dagen. Det gavner selvsagt partene, men først og fremst Norsk Tipping, sier Johnsen.

- Også Thue bør gå

Thue sterkt presset

Skattesnusksaken blir nå stadig mer belastende også for Thue, som har fått kritikk fra Trygve Hegnar for manglende kontroll og innrapportering i skattesaken.

Det at regjeringa og stortingspolitikere nå uttrykker sin bekymring for at bråket går ut over tippinga, tyder på at styreleder Thue sin stilling er sterkt svekket. Han er dermed nestemann som kan måtte gå på grunn av skattesnusket til Reidar Nordby jr. 

Han har også fått kritikk fra Nordbys familie og fra ansatte i Norsk Tipping etter at han på direkten på NRK-TV i går proklamerte at Nordby slutter i tippinga. 

Nordby i møte i dag

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Skolebuss av veien ved Kapp

  En skolebuss kjørte av veien ved Kapp Legesenter ved 14.45-tiden mandag. Bussen holdt på å velte og står på kanten av veibanen. Alle i bussen er ute og fremstår som uskadet, ifølge nødetatene.

  Buss kjørte av veien ved Kapp legesenter
  Foto: Jorun Vang / NRK
 • Høye brøytekanter kan bli en fare

  Statens vegvesen frykter dårlig sikt som følge av brøytekanter, kan føre til ulykker.Vi er særlig bekymret for at dårlig sikt kan gi fotgjengerulykker ved gangfelt, sier seksjonsleder Lars Alhaug i Statens vegvesen i Hedmark.

  Høye brøytekanter er farlige for fotgjengere.
  Foto: Arne Sørenes / NRK
 • Verktøy stjålet fra bil på Skarnes

  Politiet etterforsker tjuveri fra en bil på Skarnes. Det er tatt diverse elektrisk verktøy i morgentimene. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser.