NRK Meny
Normal

– Utfordrende å være lokaljournalist

Det er ikke enkelt å være lokalavis midt oppi en overgrepssak. Redaktør Asta Brimi Fjuken har følt trykket på kroppen.

Asta Brimi

Ansvarlig redaktør i lokalavisa Fjuken, Asta Brimi, forteller at overgrepssaken har vært utfordrende å dekke.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Overgrepssaken har fått mye publisitet, lokal- og riksmedier har dekket saken siden den ble kjent i september i fjor.

Tett på saken

– Vi holder pusten nå og venter, sier ansvarlig redaktør i lokalavisa Fjuken, Asta Brimi.

Mange journalister har i løpet av det siste året tatt turen fra redaksjoner i Oslo, hentet det de trenger av stoff og deretter returnert hjem.

Verre er det da å være lokaljournalist og leve tett på saken og de involverte, uten mulighet til å kunne dra vekk og legge den bak seg.

– Han har vært en profilert ordfører, så det er vel naturlig at saken får en bred dekning. Jeg håper bare at vi kan returnere til en god hverdag, vi som jobber her kan ikke pakke sammen utstyret og dra, sier Brimi.

– Grundig gjennomgang

Da saken ble kjent, måtte redaksjonen vurdere hvordan de skulle forholde seg til det hele.

– Det var veldig vondt å høre om saken. Først la vi en kort artikkel ut på nettet, hvor vedkommende var anonymisert. Deretter ble det kjent hvem det gjaldt. Da måtte vi ha en grundig gjennomgang i forhold til hvordan lokalavisa skulle jobbe med saken.

Se intervjuet med Brimi:

Redaktøren i Fjuken om overgrepssaken

Reporter: Alexander Nordby/ Foto: Lars Erik Skrefsrud/ Redigering: Arne Sørenes

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lastebil veltet på Dokka

  En lastebil har veltet over på siden på fylkesvei 33 ved Nordsinni på Dokka. Ingen skal være skadet. Politiet melder på Twitter at det er glatt på stedet. Bergingsbil er på vei og trafikken blir dirigert manuelt.

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK
 • Dark Room-dømt

  En 45 år gammel mann fra Hedmarken er i Sør-Østerdal tingrett dømt til fengsel i ti måneder for å ha lastet ned og spredt bilder og filmer med seksuelle overgrep mot barn. Mannen var også tiltalt for å ha forbrudt seg seksuelt mot en 12 år gammel jente i nær familie, men ble frifunnet på dette punktet. Navnet hans dukket opp i materiale i det såkalte Dark Room prosjektet.