Telefonsjikane mot Utøya-offer i jula

Tre ungdommer fra Hedmark, som var på Utøya den 22. juli, har blitt sjikanert på telefon. Nå har politiet sporet opp en av de som står bak. – Tankeløs idioti, sier politioverbetjent Steen Morten Johansen.

Utøya
Foto: Roald, Berit / Scanpix

Politiet i Hedmark har fått inn tre anmeldelser av telefonsjikane mot Utøya-ofre i høst, skriver Hamar Arbeiderblad.

En ungdom ble oppringt flere ganger så sent som lille julaften av en person som bare sa: «Behring, Behring, Behring» og så la på.

Ødela jula

– Han reagerte sterkt på oppringningen og kvelden var naturligvis ødelagt for både ham og familien hans, sier politioverbetjent Steen Morten Johansen til NRK.

Han er politiets kontaktperson for pårørende og overlevende fra Hedmark som var på Utøya. Og han reagerer kraftig på at noen kan plage disse ungdommene i etterkant av det som skjedde.

– Det er tankeløs idioti av noen som overhodet ikke er i stand til å sette seg inn i situasjonen til de som var på øya. De har lidd nok!

Har sporet opp en av dem

Politimannen er tydelig opprørt over at noen kan få seg til å plage Utøya-ofrene. han mener de har vært gjennom nok og lidd nok.

– Hva kan ligge bak en slik handling?

– Det skal jeg spørre vedkommende om, når jeg får tak i ham, sier Steen Morten Johansen.

Og det blir ganske sikkert rett over nyttår. Politiet har klart å spore opp en av dem som står bak telefonsjikanen.

– Ja, vi vet hvem den ene personen er nå, og vi skal finne de andre også, sier Johansen.

Tre anmeldelser

De tre ungdommene som har blitt sjikanert på telefonen har alle fått flere oppringninger. Det er helt klart rettet mot ungdom som oppringeren vet at var på Utøya den 22. juli.

– Utover det vil jeg ikke si så mye om oppringningene. Men vi vet altså hvem en av dem som står bak er, og vedkommende kommer til å høre fra oss snart, sier politioverbetjent Johansen.