NRK Meny
Normal

Taxisjåføren var full

Passasjerene måtte gripe tak i rattet for å hindre at taxisjåføren kjørte av veien. Deretter ringte de politiet.

Drosje
Foto: Berit Roald / Scanpix

Det var på lørdag at passasjerene i en Maxi-Taxi i Hamar fattet mistanke om at sjåføren ikke var edru. De meldte fra til politiet, som kunne bekrefte deres mistanke.

Alkometeret viste over promillegrensa, og sjåføren ble tatt med til legevakta for en blodprøve. Førerkortet til sjåføren ble beslaglagt på stedet. 

På vei til fest

De sju passasjerene var på vei fra Olrud til Vikingskipet, der det var dansegalla. Allerede på parkeringsplassen hadde sjåføren problemer med kjøringa, forteller en av passasjerene som NRK Hedmark og Oppland har snakket med.

- Han slet med å komme seg ut fra parkeringsplassen, og det endte med at han rygget på en lyktestolpe, forteller passasjeren.

På vei nordover på gamle E6 ble det enda mer tydelig at sjåføren var påvirket.

- To ganger skar han ut av kjørebanen, og min bror måtte gripe tak i rattet for å få taxien på rett kjøl, sier passasjeren.

Med påskudd om at noen av passasjeren måtte på do, lyktes de sju å stoppe taxisjåføren. Deretter ringte de politiet. 

Beklager

Daglig leder i Hedmark Taxi, Kolbjørn Asphaug, sier til Hamar Arbeiderblad at han beklager det som har skjedd. Han kan ikke huske at noe lignende har skjedd hverken i Hamar eller Hedmark, og mener promillekjøring blant taxisjåfører er sjeldent.

- Vi kan si det er sjeldent at det med promillekjøring skjer, men en gang er en gang for mye, sier Asphaug.

En skremmende opplevelse

De sju som satt på med den berusede taxisjåføren syntes opplevelsen var skremmende.

- Noe sånt skal ikke skje, og flere av oss som satt på var sjokkerte, sier passasjeren.

Politiet regner med å få svar på blodprøven som ble tatt av taxisjåføren om tre uker.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Listhaug går av

  Sylvi Listhaug sier hun ikke kan tillate at hennes avgang åpner for at Frp mister makt og trekker seg som justisminister, skriver hun på Facebook. Hun framholder at hun går av frivillig.

 • 137 dyr reddet ut i Ringsaker

  Totalt 137 dyr er reddet ut av driftsbygningen som raste sammen i Åsmarka i Ringsaker i Hedmark mandag. Politiet bekrefter at det ikke er flere levende dyr i det sammenraste bygget. Redningsmannskapene har i natt avsluttet arbeidet på stedet.

 • Fjøs har kollapset i Åsmarka

  Taket til et fjøs med over 100 storfe har kollapset i Åsmarka i Ringsaker. Det er uklart hvor mange dyr som har overlevd. Det pågår evakuering av dyra.

  Kart Åsmarka