NRK Meny
Normal

Tatt med dårlige bremser for tredje gang

Dette vogntoget slipper ikke ut på vegen igjen med det første.

Tatt med dårlige bremser for tredje gang

Dette vogntoget slipper ikke ut på vegen med det første.

Foto: Statens vegvesen

Det meste var galt med det utenlandske vogntoget som ble stoppet på E6 ved Kolomoen i Stange i går gjennom Hedmark.

For tredje gang

Vogntoget ble nemlig stoppet og fikk gebyr for manglende bombrikke for tredje gang. Transportfirmaet hadde heller ikke betalt de 52.000 kronene det skyldte, og fikk kjøreforbud inntil regninga var betalt.

Men vogntoget ble også tatt med til bremsekontroll på Husum i Løten fordi det to ganger tidligere hadde fått bruksforbud på grunn av dårlige bremser. Det gikk ikke bedre denne gangen heller, og står nå last fast til forholdet er i orden eller blir berget til et verksted, opplyser Statens vegvesen.

Regionsjef i Norges Lastebileier-Forbund i Hedmark og Oppland, Guttorm Tysnes synes det er skremmende at lastebilen kommer tilbake uten bremser. Han forventer at transportkjøperen også straffes.

– Transportkjøperen har svært høy fokus på at varene skal fraktes så billig som mulig. Når pris er viktigere enn kvalitet, opplever vi det som er avslørt i denne kontrollen. Jeg er overbevist om at bare er en minimal brøkdel av hva som faktisk skjer av ulovlig transport med utenlandske selskaper i Norge, sier Tysnes.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Høye brøytekanter kan bli en fare

  Statens vegvesen frykter dårlig sikt som følge av brøytekanter, kan føre til ulykker.Vi er særlig bekymret for at dårlig sikt kan gi fotgjengerulykker ved gangfelt, sier seksjonsleder Lars Alhaug i Statens vegvesen i Hedmark.

  Høye brøytekanter er farlige for fotgjengere.
  Foto: Arne Sørenes / NRK
 • Verktøy stjålet fra bil på Skarnes

  Politiet etterforsker tjuveri fra en bil på Skarnes. Det er tatt diverse elektrisk verktøy i morgentimene. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser.

 • Godtar forlenget fengsling

  Begge de to rumerne som er siktet for ranet av Sparebanken 1 Østlandet i Rendalen 30. oktober i fjor, godtar 8 nye uker i varetekt. Dermed blir den forlenga fengslingen av dem gjennomført som en kontorforretning.Nåværende fengsling går ut onsdag.

  Sparebank1 Østlandet, Otnes i Rendalen
  Foto: Frode Meskau / NRK