NRK Meny
Normal

Tatt med dårlige bremser for tredje gang

Dette vogntoget slipper ikke ut på vegen igjen med det første.

Tatt med dårlige bremser for tredje gang

Dette vogntoget slipper ikke ut på vegen med det første.

Foto: Statens vegvesen

Det meste var galt med det utenlandske vogntoget som ble stoppet på E6 ved Kolomoen i Stange i går gjennom Hedmark.

For tredje gang

Vogntoget ble nemlig stoppet og fikk gebyr for manglende bombrikke for tredje gang. Transportfirmaet hadde heller ikke betalt de 52.000 kronene det skyldte, og fikk kjøreforbud inntil regninga var betalt.

Men vogntoget ble også tatt med til bremsekontroll på Husum i Løten fordi det to ganger tidligere hadde fått bruksforbud på grunn av dårlige bremser. Det gikk ikke bedre denne gangen heller, og står nå last fast til forholdet er i orden eller blir berget til et verksted, opplyser Statens vegvesen.

Regionsjef i Norges Lastebileier-Forbund i Hedmark og Oppland, Guttorm Tysnes synes det er skremmende at lastebilen kommer tilbake uten bremser. Han forventer at transportkjøperen også straffes.

– Transportkjøperen har svært høy fokus på at varene skal fraktes så billig som mulig. Når pris er viktigere enn kvalitet, opplever vi det som er avslørt i denne kontrollen. Jeg er overbevist om at bare er en minimal brøkdel av hva som faktisk skjer av ulovlig transport med utenlandske selskaper i Norge, sier Tysnes.