NRK Meny
Normal

Tatt med bilen full av kjøtt

En mann ble stoppet av tollere med litt mer kjøtt enn normalt i bilen.

Ved 5-tida i dag tidlig vinket tollerne inn en svensk statsborger ved Vestmarka i Eidskog. Tollerne oppdaget den svenskregistrerte Chrysler'en på vei sørøver på fylkesvei 21 mot Oslo.

Fullastet med kjøtt

Det viste seg at bilen var fullastet med kjøtt. Til sammen 703 kilo. Noe som vil si en unndragelse av avgifter på 58 000 kroner.

- Det var trangt i bilen, men det er utrolig hva man får plass til i en bil, hvis man har tenkt å tjene penger, sier kontorsjef i Tollvesenet i Kongsvinger, Morten Nystuen.

Det er lenge siden tollvesenet har tatt ett så stort beslag med kjøtt. På slutten av 90-tallet var det flere beslag på både 1 og 2 tonn. Etter flere razziaer i Oslo i samarbeid mellom politet, mattilsynet og tollvesenet ble det stille lenge.

Kylling fra Brasil

- Vi har hatt få kjøttbeslag etter det på Hedmarks-grensa, før i høst. Dette er det største beslaget så langt i år. Vi hadde et beslag i slutten av mars. Da tok vi 300 kilo, sier kontorsjef i Tollsvesenet i Kongsvinger, Morten Nystuen.

Irakeren som er bosatt i Göteborg fortalte at han var på vei til Oslo. Og etter erfaring så regner tollvesenet med at kjøttet skulle selges videre til norske kunder.

- Det som er skremmende er at dette var 375 kilo kyllingbryst fra Brasil og resten av kjøttet var fra Irland. Så dette kjøttet burde ha vært til kontroll. Alt kjøtt som omsettes i Norge skal være godkjent av mattilsynet, sier Nystuen.

Mannen ble fraktet til politiet, der han vil bli avhørt i løpet av dagen.