NRK Meny
Normal

Tatt av vinden

Vinden var helt opp i orkan styrke i natt, og på det meste var 30.000 uten strøm i Hedmark og Oppland tirsdag. Jernbane og flere veier var stengt.

Vinden herjet med Innlandet

Melkeproblemer for strømløse bønder  

Tatt av vinden
Foto: Frode Meskau / NRK

De aller fleste husstander har nå fått igjen strømmen. Ved 18-tida var bare 90 husstander på Smemoen på Gjøvik fortsatt uten strøm, og enkelt-kunder rundt omkring kunne også være uten strøm på grunn av lavspentfeil. Informasjonsrådgiver Ragnhild B. Abrante i Eidsiva sier de jobber forløpende med å skaffe alle kunder strømmen tilbake. 

 

Strømbrudd
Foto: Frode Meskau / NRK

 

 

Tirsdag ettermiddag var de fleste togene igjen i rute.

Strømbruddene har skapt spesiellle problemer for landbruket, særlig husdyrholdet Postterminalen i Hamar var uten strøm i halvanen time, og det vil forsinke pakkeposten.

 

tatt av vinden
Foto: Frode Meskau / NRK

 

 

 

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil på taket

    En bil har kjørt av vegen og havnet på taket i Amundrudveien på Jaren i Gran kommune. To personer er ute av bilen, men skadetomfanget er uvisst, ifølge politiet. Nødetatene er på stedet.

  • Klager TV2 inn for PFU

    Fotballdommeren Svein-Erik Edvartsen klager TV2 inn for Pressens faglige utvalg. Det melder Medier24. Bakgrunnen skal være at Edvardsen mener at TV 2 har delt upublisert kildemateriale med Norges Fotballforbund.

    Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey
    Foto: Knut Erik Solhaug / NRK