NRK Meny
Normal

Tatt av vinden

Vinden var helt opp i orkan styrke i natt, og på det meste var 30.000 uten strøm i Hedmark og Oppland tirsdag. Jernbane og flere veier var stengt.

Vinden herjet med Innlandet

Melkeproblemer for strømløse bønder  

Tatt av vinden
Foto: Frode Meskau / NRK

De aller fleste husstander har nå fått igjen strømmen. Ved 18-tida var bare 90 husstander på Smemoen på Gjøvik fortsatt uten strøm, og enkelt-kunder rundt omkring kunne også være uten strøm på grunn av lavspentfeil. Informasjonsrådgiver Ragnhild B. Abrante i Eidsiva sier de jobber forløpende med å skaffe alle kunder strømmen tilbake. 

 

Strømbrudd
Foto: Frode Meskau / NRK

 

 

Tirsdag ettermiddag var de fleste togene igjen i rute.

Strømbruddene har skapt spesiellle problemer for landbruket, særlig husdyrholdet Postterminalen i Hamar var uten strøm i halvanen time, og det vil forsinke pakkeposten.

 

tatt av vinden
Foto: Frode Meskau / NRK

 

 

 

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Leteaksjon i avsluttet

  Leteaksjonen på Valdresflya i Oppland er nå avsluttet. Begge personene sjekkes av helsepersonell, melder politiet.

 • Leteaksjon på Valdresflya

  En skuterpatrulje er sendt ut for å lete etter en person som har kommet bort fra turkameraten sin på Valdresflya i området. Det er dårlig vær i området og ikke mulig å fly med helikopter. Letemannskapene har hatt telefonkontakt med vedkommende.

  Laster Twitter-innhold
 • Uavgjort etter tredje periode

  Storhamar leia 2–1 over Frisk Asker til det berre var minutt att av kampen. Så utlikna Frisk Asker. Og kampen går til sudden death.