NRK Meny
Normal

Tatt av vinden

Vinden var helt opp i orkan styrke i natt, og på det meste var 30.000 uten strøm i Hedmark og Oppland tirsdag. Jernbane og flere veier var stengt.

Vinden herjet med Innlandet

Melkeproblemer for strømløse bønder  

Tatt av vinden
Foto: Frode Meskau / NRK

De aller fleste husstander har nå fått igjen strømmen. Ved 18-tida var bare 90 husstander på Smemoen på Gjøvik fortsatt uten strøm, og enkelt-kunder rundt omkring kunne også være uten strøm på grunn av lavspentfeil. Informasjonsrådgiver Ragnhild B. Abrante i Eidsiva sier de jobber forløpende med å skaffe alle kunder strømmen tilbake. 

 

Strømbrudd
Foto: Frode Meskau / NRK

 

 

Tirsdag ettermiddag var de fleste togene igjen i rute.

Strømbruddene har skapt spesiellle problemer for landbruket, særlig husdyrholdet Postterminalen i Hamar var uten strøm i halvanen time, og det vil forsinke pakkeposten.

 

tatt av vinden
Foto: Frode Meskau / NRK

 

 

 

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ikke sykkelstier på Hedmarksvidda

    Fylkesmannen i Hedmark sier nei til sykkelstier i naturreservatet på Hedmarksvidda. Det har blitt søkt om å gruse stier til sykling blant annet fra Målia til Kveådammen, men det blir altså avslått. Det skriver Østlendingen.

  • Ba om 11 års fengsel etter overgrep

    Aktor la ned påstadn om 11 års fengsel for 20-åringen fra Hamar som er tiltalt for seksuelle overgrep mot over 30 jenter. Ankesaken ble avsluttet i lagmannsretten i går. Forsvarer Svein Holden ba om at han behandles på mildest mulig måte, og mener en straff i underkant av 9 års fengsel er mest riktig.