NRK Meny

Tater ble nektet jobb som taxisjåfør

 • Støttegruppe for Mona Gustavsen

  Nesten 700 har meldt seg inn i støttegruppen for Mona Gustavsen på Facebook siden den ble opprettet i går. Mange reagerer sterkt på nyheten om at hun skal ha blitt nektet jobb som taxisjåfør i Kongsvinger på grunn av at hun er tater. Det har også blitt startet en kronerulling, som skal hjelpe Gustavsen med advokathjelp. Hun har anmeldt Kongsvinger Taxi for diskriminering.

 • Likestillingsombudet ser på saken

  Likestillings- og diskrimineringsombudet skal se nærmere på saken der Mona Gustavsen fra Grue føler seg diskriminert fordi hun ikke fikk jobb som taxisjåfør. Begrunnelsen var at hun er tater. Elisabeth Lier Haugseth i ombudet er overrasket over å ha fått en slik sak på bordet.

 • Får ikke jobb fordi hun er tater?

  Kirkenær-kvinnen Mona Gustavsen politi-anmelder Kongsvinger taxi for rasediskriminering. Gustavsen sier til Glåmdalen at hun nektes ansettelse ved Kongsvinger Taxi etter at det ble kjent at hun er av taterslekt. Lederne i Kongsvinger taxi stiller seg uforstående til anmeldelsen fra Mona Gustavsen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Fortsatt kameraovervåking

  Politiet får fortsette kameraovervåking i Brumunddal sentrum. Det har Personvernnemnda avgjort. Datatilsynet krevde at politiet skulle fjerne kameraene og viste til at de var en fare for personvernet. Politiet klaget vedtaket til Personvernnemnda.

  Kameraovervåkning
  Foto: Stein S. Eide / NRK
 • Aksjekjøp ble god butikk

  De som kjøpte aksjer i Sparebank 1 Østlandet da den ble børsnotert i sommer, har i snitt tjent 13 000 hver. 1400 personer kjøpte aksjer for 100 000 kroner hver, i Hedmarks eneste børsnoterte selskap, skriver Hamar Arbeiderblad.

  Sparebanken 1 Østlandet på børs
  Foto: Per Magnussen / NRK
 • Håper å sikre skolen på Koppang

  Stor-Elvdal kommune kan overta drift av Midt-Østerdal videregående skole fra 2019. skriver Østlendingen. Skolen har vært trua av nedlegging på grunn av dårlig søkertall. Elever aksjonerte tidligere i år for at skolen fortsatt skal bestå på Koppang.

   

  Koppang demonstrasjon
  Foto: Kjell Åge Kampestuen / NRK