NRK Meny
Normal

Tar ut rekordutbytte

Eierne av Østlendingen får 40 millioner i utbytte for 2006. 24 millioner går til David Montgomerys selskap bunnskrapte selskap Mecom.

 

 

David Montgomery
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Det er styret som har vedtatt det store utbytte. De ansattes representanter stemte imot det største utbytte i avisens historie.

- Prinsipielt så liker vi dette veldig dårlig. Vi kommer ikke til å se mer til disse pengene. De havner i en bank i London. Det smaker vondt, sier journalistenes leder i Østlendingen, Guro Breck.

24 millioner til Mecom

Utbytte på 40 millioner kroner er halvparten av avisas egenkapital, men administrerende direktør Jan Kristiansen forsikrer i avisa torsdag at Østlendingen fortsatt er et solid selskap. Det er Breck enig i.

- For Østlendingen er ikke dette noen katastrofe, vi har fortsatt 40 millioner på bok og jeg venter ikke at dette får noen følger for drifta, mener hun.

Men at Mecom nå tar ut et så stort utbytte sier noe om den nye eieren.

- Det er mer prinsippet og det at vi nå har fått den første store saken med det nye selskapet, vi ser konsekvensene av at selskapet til Montgomery er blakk, sier Breck.

Forberedt på mer

De ansatte frykter nå krav om større fortjeneste og færre ansatte.

- Vi må være forberedt på at vi har kommet inn i et selskap med en helt annen kultur enn det vi er vant til, mener Guro Breck.

Et eksempel på at Østlendingen nå har fått en ny type eier fikk avisa i fjor.

- Før jul som kom det plutselig et direktiv direkte fra London om å nedbemanne med åtti årsverk fordelt på alle avisene, og det skjer etter budsjettbehandling i avisene, forteller hun.

Foreløpig er det ikke klart om det vil ramme Østlendingen. Mecom eier gjennom Edda Media nær 60 prosent av aksjene i Østlendingen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Sterk jaktstart av Flugstad Østberg

    Ingvild Flugstad Østberg startet 29 sekunder bak ledende Charlotte Kalla under dagens jaktstart, og hadde også fire nordmenn foran seg. Etter et sterk klassisk 10 kilometerløp endte Gjøvik-jenta på andreplass, bare slått av Marit Bjørgen.

  • Jansrud kjørte ut

    Det blir ingen andreomgang i verdenscuprennet i storslalåm for Kjetil Jansrud i Alta Badia. Jansrud kjørte ut av løypa rett etter første mellomtid i den første omgangen.

  • Bilfører tatt med promille

    Politiet har avholdt promillekontroll i Hamar søndag formiddag. 15 bilister ble kontrollert, en fører blåste til 0,28 i promille. Det blir opprettet sak, skriver politiet i Innlandet på Twitter.