NRK Meny
Normal

Tar strikking til kinoen

Hamar kino har allerede filmtilbud for pensjonister og for foreldre med babyer. Nå skal også strikkerne få sine egne kinoforestillinger.

Strikkekyino

Tea Kristine Granberg og Solveig Engevold tror kinoen kan bli det nye samlestedet for strikkere.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Strikkepinner som snatrer av gårde i kinomørket hører ingen steder hjemme, vil nok mange si. Men nå er strikking på vei inn på kinoen i Hamar.

To aktive strikkere har nemlig tatt initiativ til å kombinere film og strikking. I samarbeid med Hamar kino tilbyr de tre forestillinger der strikkeinteresserte kan slå seg løs under filmvisningen, uten å bli hysjet på av andre.

Vi fikk ideen av noen venner vi har i Danmark. Der har dette vært prøvd ut med stor suksess, men i Hamar er dette noe helt nytt, sier Tea Kristine Granberg og Solveig Engevold.

Har oppskriften klar

Espen Jørgensen

Kinosjef i Hamar Espen Jørgensen sier at eksperimentet om strikking på kino er kjempegøy. Han mener det er spennende å prøve nye ting.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

21. januar setter Hamar kino opp den norske filmen «Staying Alive» som en egen strikkeforestilling.

– Dette er kjempegøy og det er morsomt å prøve nye ting, sier kinosjef i Hamar Espen Jørgensen.

Han tror han har oppskriften klar, for hvordan filmtilbudet til strikkerne skal fortone seg.

– Jeg tror det er en fordel med norsk tale på disse filmene. Det er nok også lurt å velge filmer av den litt lettere sorten, slik at man ikke trenger høy grad av konsentrasjon hele tiden, sier Jørgensen.

For de videkommende

Anne Line Fuglseth Sveen

Anne Line Fuglseth Sveen tror ikke kinostrikking passer for alle.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Under forestillingen blir lyden litt høyere enn vanlig, og det blir mer lys i salen for at strikkerne skal skille vrang og rett.

Anne Line Fuglseth Sveen som jobber på Hamar Sysenter, et drøyt garnnøstekast unna Hamar kino, liker tanken om strikkekino – men tror man bør være dreven i faget.

– Dette er nok mest for de rå strikkerne som kan strikke med dårlig lys. Man kan ikke lese mønster mens man er på kino, men for enkle ting kan dette fungere godt.