NRK Meny
Normal

Jakter ranere i bestemt miljø

Politiet i Hamar vil ta fram igjen uløste ransaker, etter at mannen bak det brutale ranet på Børstad for to år siden meldte seg. De leter i et bestemt kriminelt miljø.

ran på hamar

Shellstasjonen på Børstad ble brutalt ranet i fjor høst.

Foto: Vibecke Wold Haagensen

Det var i april i år at det dukket en ung mann opp på politistasjonen i Hamar. Han ønsket å tilstå et grovt, væpnet ran i Hamar to år tidligere.

Han fortalte at det var han som stod bak det brutale ranet av en Prix-butikk på Børstad i Hamar mars 2012, hvor en butikkansatt ble stukket i skulderen med kniv. Det var to ranere som sto bak ranet. Den ene er fortsatt på frifot.

Tar opp igjen

Politiadvokat André Van der Eynden i Hedmark politidistrikt bekrefter at politiet etter dennne tilståelsen også vil ta opp igjen andre uløste ranssaker.

- Når ett ran oppklares, er det naturlig at vi ser på uløste ranssaker på nytt, sier han.

Han karakteriserer tilståelsen som spesiell.

– Det er jo en spesiell sak det her, at han har meldt seg slik han har gjort. Når politiet får noen i søkelyset for en ranssak, og det ligger uoppklarte ranssaker hos politiet, så er det naturlig å se om det er noen sammenheng her, sier Van der Eynden.

Politier har foreløpig ingen holdepunkter for at mannen har noe å gjøre med andre uoppklarte ran.

Coop prix Børstad, Hamar

Mann i 20-åra meldte seg frivillig og tilsto Coop Prix-ranet for to år siden.

Foto: Anne Næsheim / NRK

Hamar har disse uoppklarte ranssaker.

En mann ble siktet for de to sistnevnte ranene, men siktelsen ble frafalt.

Spesialt miljø

Politiet leter nå i et spesielt, kriminelt miljø i Hamar. Det bekrefter leder for narkotika og vinningsavsnittet ved Hamar politistasjon Steen Morten Johansen.

– Vi tar alltid fram uoppklarte ransaker når vi kommer i en situasjon som dette. Vi vil sjølsagt undersøke alle muligheter for de gamle sakene. Vi glemmer de ikke, sier han.

Sten Johansen sier at de ikke har mistenkte til disse ranene. Og etter de to ranene i fjor, jobber politiet etter konkrete spor.

– Men vi har et mistenkelig miljø i kikkerten. Vi har ingen navn, men en omgangskrets, sier Steen Johansen.

.