NRK Meny
Normal

Tapte i EFTA

Nakkeskadde Olga Rindal frå Dovreskogen har ikkje fått medhald i EFTA-domstolen.

Olga Rindal
Foto: NRK

Rindal er skuffa over dommen, og meiner den viser at myndigheitene gjer som dei vil med pasientane.

- Vil dei ikkje gje oss behandling, så får vi det heller ikkje, seier ho.

Staten har ikkje plikt

Rindal var involvert i ei trafikkulykke i 1987, og gjekk til sak mot staten da ho ikkje fekk dekt kostnadene etter at hun vart operert i Tyskland. Operasjonen kosta henne 300 000 kroner.

Operasjonen gjorde henne betre, men EFTA-domstolen meiner likevel ikkje at den norske staten har plikt til å dekkje utgiftene.

Rindal veit ennå ikkje korleis ho kjem ut økonomisk etter dette. Nå vil ho prøve å koma seg ut av det på ein best mogleg måte.

- På eit vis skal det blir godt å bli ferdig med saka, seier ho.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Stort underslag for retten

  Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.

 • Folldal saksøker ikke Telenor

  Folldal kommune går ikke til økonomisk søksmål mot Telenor etter det alvorlige kabelbruddet i desember. Det sier ordfører Hilde Frankmo Tveråen (bildet). Bruddet førte til at hele kommunen var uten bredbånd-, telefon- og mobildekning i ett og et halvt døgn.

  Ordfører Hilde Frankmo Tveråen
  Foto: Geir Olav Slåen
 • Lei KM i sjukehus

  Ordførerne i Valdres begynner å bli lei av kretskampen om sjukehus rundt Mjøsa mellom Gjøvik, Lillehammer og Hamar. Hvis fellessjukehuset flyttes lenger vekk fra dem enn til Mjøsbrua faller støtten fra Valdres til prosjektet bort, skriver de i en pressemeldiing.