NRK Meny
Normal

Tapte i EFTA

Nakkeskadde Olga Rindal frå Dovreskogen har ikkje fått medhald i EFTA-domstolen.

Olga Rindal
Foto: NRK

Rindal er skuffa over dommen, og meiner den viser at myndigheitene gjer som dei vil med pasientane.

- Vil dei ikkje gje oss behandling, så får vi det heller ikkje, seier ho.

Staten har ikkje plikt

Rindal var involvert i ei trafikkulykke i 1987, og gjekk til sak mot staten da ho ikkje fekk dekt kostnadene etter at hun vart operert i Tyskland. Operasjonen kosta henne 300 000 kroner.

Operasjonen gjorde henne betre, men EFTA-domstolen meiner likevel ikkje at den norske staten har plikt til å dekkje utgiftene.

Rindal veit ennå ikkje korleis ho kjem ut økonomisk etter dette. Nå vil ho prøve å koma seg ut av det på ein best mogleg måte.

- På eit vis skal det blir godt å bli ferdig med saka, seier ho.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Sju siktet i Innlandet

    En mann fra Nord-Østerdalen, en fra sør i Hedmark, en fra Hamar, en fra Ringsaker, en fra Stange og to fra Vestoppland er siktet for nettovergrep etter Dark Room-etterforskningen i Innlandet, skriver Østlendingen. Alle er menn mellom 20 og 60 år.

  • Mange viltpåkjørsler i Innlandet

    Det har vært svært mange viltpåkjørsler i helga, og politiet råder bilistene til å kjøre forsiktig. Politiet i Innlandet har fått melding om 34 viltpåkjørsler; 17 rådyr, 15 elg, 1 hjort og 1 hare.

  • Løke: – Skal komme sterkere tilbake

    – Vi var rett og slett ikke helt med i dag, og vi bommet på for mange sjanser. Vi får ikke gjort noe med det nå, det er for seint, men vi skal komme sterkere tilbake, sier Storhamars Heidi Løke etter håndballjentenes tap i VM-finalen mot Frankrike.