NRK Meny
Normal

Tapte 200 000 på tomme tribuner

KIL vant fotballkampen mot HamKam, men tapte over 200 000 kroner i billettinntekter på en utsolgt kamp.

Tomme tribuner

Til høyre var det tom ståtribune, på venstre side sto tilskuere og kikket over gjerdet.

Foto: privat

Se TV-saken lenger ned i artikkelen.

Billettene til kampen mellom Kongsvinger og HamKam søndag på Gjemselund ble fort utsolgt.

Nå sier styreleder i KIL, Henrik Mohn, at de kunne solgt dobbelt så mange billetter hadde det ikke vært for Norges Fotballforbunds regler.

Kunne solgt det dobbelte

- Vi regner med at vi kunne solgt cirka 4 000 - 5 000 billetter uten problemer. Det vil si at vi tapte mellom 200 000 - 300 000 kroner i inntekter bare på den ene kampen, sier Mohn.

Fotballforbundet har en regel om at det kun er tillatt med 20 prosent ståplasser. Det er UEFA, det europeiske fotballforbundet, som i utgangspunktet har krav om 100 prosent sitteplasser, noe som fotballforbundet også ønsket å innføre. Men flere supporterklubber laget mye bråk fordi de liker å stå.

Forbundet har dermed gitt disposisjon til at 20 prosent av plassene på stadionene kan være ståplasser.

- Det er først og fremst sikkerheten som gjør at vi ikke tillater mer ståplasser. Og dessuten hensyn til barnefamilier. Vi ønsker flere barnefamilier på fotballkamper og da må vi ha flere sitteplasser, sier anleggssjef i Norges Fotballforbund, Ole Myrvold.

Video nsps_upload_2009_4_6_18_33_52_2613.jpg

- Trist og leit

Mohn mener regelen er meningsløs.

- Etter min mening så misforstår fotballforbundet sin rolle. De skal legge forholdene til rette for at vi som klubb skal ha en økonomi å leve med, og det gjør de ikke i slike tilfeller. Det opplever jeg som trist, og veldig leit for fotballen generelt, sier Mohn.

Kongsvinger Toppfotball gikk ut i media før helga og fortalte om utsolgt kamp. Likevel var det mange sinte tilskuere utenfor Gjemselund.

- Det var temmelig høy temperatur utenfor sperringene. Vi klarte heldigvis å håndtere det på en god måte, men det skulle tross alt vært unødvendig synes jeg.