NRK Meny
Normal

Syns han fikk for mye motstand - kjøpte boka

KONGSVINGER (NRK): Aina Nagell Sværk kjøpte boka til Aune Sand fordi hun syns han fikk så mye motstand. I helgen var hun og mannen to av rundt 1000 inviterte gjester til Sand og Aulies jordbærmusfest på Kongsvinger festning.

Signerer jordbærmusbok

Boka til Aune Sand var inngangsbillett til festen. Her får Aina Nagell-Sværk signaturen til Marianne Aulie.

Foto: privat

Sand er overveldet over responsen etter at han inviterte kjøperne av den erotiske boka si «Jordbærmusfest» til fest. Han blir rørt når han snakker om leserne som strømmet til Kongsvinger festning og sier dette er det største han har opplevd som kunstner.

Les også: Inviterer til champagne og rumpedasking

Les også: Nesten halve opplaget er solgt

Aune Sand og Marianne Aulie

De feiret livet, Aune Sands bokutgivelse og Marianne Aulies første separatutstilling i Norge siden 2008, da de inviterte til jordbærmusfest på Kongsvinger festning fredag kveld.

Foto: Arne Trolldalen / NRK

– Det var helt uvirkelig, der kom folk i sin fineste stas fra hele landet. Det var helt surrealistisk. Det å få oppleve en sånn suksess hadde jeg aldri drømt om, sier Sand.

– Det var rett og slett herlig

To av gjestene var Aina og Stein Harald Nagell-Sværk fra Sletta på Østre Toten.

– Jeg liker folk gir så mye av seg sjøl og gjør ting som ikke er helt A4. Når jeg så at Aune Sand og Marianne Aulie fikk så mye motstand, ja da kjøpte jeg boka, sier Aina Nagell-Sværk.

Hun ble overrasket da de ble invitert til fest, men trengte ikke lang tid på bestemme seg. Dette måtte hun få med seg, og både hun og mannen dro til Kongsvinger.

Ekteparet Nagell-Sværk med Aune Sand

- Det var en fantastisk fin kveld, sier Aina og Stein Harald Nagell-Sværk etter å ha vært to av rundt 1000 inviterte gjester til Aune Sand og Marianne Aulies jordbærmusfest.

Foto: Privat

– Da vi kom, var det bare å nyte fellesskapet, forteller Nagell-Sværk som forteller at selv om de ikke kjente noen i utgangspunktet fikk de fort kontakt med flere. Etterhvert kom verten Aune Sand selv, og det var tydelig at han var veldig glad. Vi fikk servert champagne og nydelig mat før vi fikk ta del i åpningen av utstillingen til Marianne Aulie, sier hun.

– Så mange herlige mennesker

Aune Sand trekker særlig frem menneskemøtene når han snakker om jorbærmusfesten fredag kveld. Han er overveldet over at så mange fra hele landet kom til Kongsvinger for å feire bokutgivelsen. Han er svært begeistret over selve området på Kongsvinger festning og sier det ble en helt spesiell stemning med så mange folk og med fullmånen som lyssatte festen.

– A night to remember for alle som var til stede

Aune Sand

Utstillingen til Marianne Aulie vil stå ut september, men for Aune Sand begynner nå hverdagen igjen, med arbeid og nye drømmer.

Han utelukker ikke ny jordbærfest.

- Nå skal jeg la det synke inn og nyte det jeg opplevde i helgen, sier Sand. Han sier at hvis han kan bidra for Kongsvinger og sette søkelys på et av de vakreste stedene han vet om, så utelukker han ikke nytt arrangement.

Høy stemning på Jordbærmus-fest

Se direkte fra festen i sendingen i Østnytt fredag kveld.